Menno (l) in actie.
Menno (l) in actie.

Attaque pakt ruime overwinning tegen hekkensluiter

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Na de nederlaag in de topper van vorige week, wilde Attaque zich revancheren tegen nummer zes TTV Maashorst 2. De Rooienaren wisten uiteindelijk met ruime cijfers te winnen.

De achterstand met koploper Taveres bedroeg vijf punten, maar de Eindhovenaren lieten eerder deze week al wat punten liggen na een 6-4 overwinning. Attaque wist dat het ruim moest winnen van de Udense tegenstander om de druk weer lichtjes op te voeren.

Stefan Kerk moest de eerste partij nog laten aan de tegenstander, maar daarna wist de Rooise ploeg stevig door te drukken. Leon Huijberts had het in zijn eerste pot lastig, maar trok hem na vijf games wel over de streep. Dirk Kastelijn maakte zijn rentree na een blessure en liet direct weer zijn klasse zien met een overwinning in drie games. Stefan en Leon wisten ook het dubbelspel in drie te winnen, waardoor er een 3-1 voorsprong voor Attaque was.

Het Rooise vaandelteam ging vervolgens rustig verder. Leon won in vier games, waarna Stefan en Dirk hun partijen in drie games wonnen. Zo werd het al 6-1. Ieder punt dat nu nog gemaakt zou worden, zou een punt inlopen op de koplopers betekenen. Leon wist vervolgens zijn derde partij van de avond te pakken. Dirk deed dit ook en bleef zelf zonder gameverlies. Het was aan Stefan om het negende punt te pakken, maar ondanks een goede start moest hij zijn meerdere erkennen aan de opponent.

Desalniettemin behaalde Attaque een belangrijk 8-2 overwinning, waardoor het verschil met koploper Taveres geslonken is naar drie punten. Deze woensdag mag het team weer aantreden. Ditmaal tegen nummer vier Return Oss.

Attaque 2 pakt verdiend gelijkspel tegen PJS
Attaque 2 kon wel een klein succesje gebruiken. Ondanks her en der prima spel, wist het team nog geen enkele keer een nederlaag af te wenden. Het team wilde tegen PJS 1 dan ook een resultaat behalen. Na een stroeve start, waarin Job van Galen en Niels Braams niet wisten te winnen, ging het momentum de Rooise kant op. Nick van Galen won eenvoudig en het dubbel ging ook de Rooise kant op. Daarna wist Niels zijn tegenstander te verrassen. De 3-2 voorsprong gaf hoop, maar werd wel direct weer omgedraaid. Niels en Nick wisten uiteindelijk wel een minimaal gelijkspel vast te stellen na weer uitstekende partijen. Job had de kans om zelf de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen, maar verloor in extremis van zijn tegenstander. Desalniettemin wist Attaque 2 haar eerste resultaat van het seizoen binnen te halen met een 5-5 gelijkspel.

Topper tussen Attaque 3 en Maashorst 4 in balans
Voor Attaque 3 kon de wedstrijd tegen Maashorst 4 een do-or-die zijn. De ploegen stonden gelijk op kop in hun poule. Ieder punt vrijdagavond zou uiteindelijk beslissend kunnen worden. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn, was aan het begin van de avond goed te zien. Cliff van Driel pakte het eerste Rooise punt en Bram Marinus het tweede. Ondertussen verloor Robert Wielink zijn eerste pot en ook het dubbel ging richting Udense kant. Robert maakte er vervolgens 3-2 van. Toen kwam er ineens een reeks partijen die richting Maashorst gingen. Cliff, Bram en Robert verloren alle drie, waardoor er een 3-5 stand op het bord stond. Bram wist de 4-5 te maken, waarna het aan Cliff was om een gelijkspel veilig te stellen. Met de nodige overtuiging behaalde hij een 3-0 overwinning. Voor het begin van speelronde 7 stonden beide ploegen gelijk en daar heeft deze topper niks aan veranderd.