Afbeelding

Attaque kruipt na overwinning weer richting koploper

Sport Sport

Sint-Oedenrode - In de jacht op de koppositie in de derde klasse poule F is Attaque in het kielzog van koploper Veldhoven gebleven. Dit was te danken aan een ruime overwinning tegen nummer vijf Irene 5.

De Rooise ploeg had voorafgaand aan de wedstrijd een achterstand van negen punten op Veldhoven, dat al gespeeld had. De mannen wisten dus dat ieder gescoord punt de achterstand zou verkleinen. 
Stefan Kerk beet het spits af en deed dat met een duidelijke overwinning in drie games. Menno van Os bracht met dezelfde cijfers het tweede punt op het bord. Leon Huijberts moest als eerste een punt laten aan de Tilburgse tegenstanders. Nadat ook het dubbelspel de Rooise kant op ging, leek het wederom een overtuigende overwinning te worden voor Attaque, zeker toen Menno voor een 4-1 voorsprong zorgde. Stefan speelde een verdienstelijke tweede partij, maar kwam net tekort en zag zo een tweede punt naar Irene gaan. Leon won zijn tweede partij wel, met ruime cijfers, en garandeerde een gelijkspel, met een grote kans op meer. Het werd ook meer: Menno bleef foutloos en zonder gameverlies deze avond en bracht de stand op 6-2. Leon verloor zijn derde partij van de avond verrassend. Stefan sloot de avond vervolgens af op dezelfde manier dat hij deze begon: met een 3-0 overwinning. Attaque 1 – Irene 5 eindigde dus in een 7-3 overwinning voor de Rooise ploeg. Met deze overwinning is het gat naar Veldhoven nog maar twee punten. Aanstaande vrijdag spelen de mannen tegen de koploper in Veldhoven. 

Attaque 2 vergroot gat richting TTCV naar 10 punten
Attaque 2 trad vrijdagavond aan tegen laagvlieger TTVE 2 uit Elshout. Een ruime overwinning werd verwacht en deze kwam er ook. Nick van Galen begon met een taaie opener tegen de Elshoutse kopman, maar wist deze wel te winnen. Niels Braams en Job van Galen wisten daarna het tweede en derde Rooise punt binnen te halen. Al te verrassend daarom was het verlies in het dubbelspel. TTVE kwam zelfs terug tot 3-2 toen Niels wat onfortuinlijk verloor. De gebroeders Van Galen rechtten de rug en brachten met tweede overwinning in drie games de stand naar 5-2. Niels had het in zijn laatste wedstrijd wederom lastig, maar deze keer poetste hij een 2-0 achterstand weg om vervolgens de partij te winnen. Job werd de uitblinker van de avond. Hij won ook zijn derde wedstrijd en bekroonde zo een uitstekende avond. Nick mocht de avond eindigen en stelde eenvoudig het achtste punt binnen. Eindstand: een uiteindelijk toch ruime 8-2 overwinning. Geen makkelijke avond, maar de Rooise ploeg loopt wel weer drie punten uit op nummer twee TTCV. Het kampioenschap komt zo steeds dichterbij.

Attaque 3 verliest nipt, maar houdt hoop
In de strijd tegen degradatie heeft Attaque 3, ondanks een nederlaag geen slechte zaken gedaan. In Sporthal de Kienehoef troffen de Rooienaren Een en Twintig 4, dat iets hoger op de ranglijst staat. Iroy van Driel opende het bal, maar kon niet genoeg inbrengen tegen de kopman van de tegenstander. Rick Eisenburger wist wel zijn eerste partij te winnen, met minimale cijfers. Bram Marinus zorgde er vervolgens zelfs voor dat Attaque brutaal op voorsprong kwam. Die voorsprong was ook maar voor even, want de Beek en Donkse tegenstanders wonnen de drie partijen die volgden. Toch wist Attaque 3, aan de hand van Bram en Rick, de stand weer gelijk te trekken. Een verrassing leek in de maak toen Bram de kopman op een 2-0 achterstand zette. Hij kon alleen net niet doordrukken en de comeback werd ingezet en afgemaakt. Iroy eindigde de avond met een verdienstelijke partij, maar een aantal schoonheidsfouten bezegelden het lot van de Rooienaren. Eindstand: een kleine 4-6 nederlaag. Degradatierivaal Maashorst 3 verloor met 7-3, waardoor de Rooienaren nog slechts een punt achter de nummer vijf staan. Handhaving is dus nog altijd een realistische optie.