Het bereiden van lekkere hapjes!
Het bereiden van lekkere hapjes! Foto: Jos van Nunen 2024

Gunstige Hapjes, met passie voor je klaargemaakt

Zakelijk Op de koffie bij...

Eerde - Met de bus rijd ik deze keer eens richting Eerde. Aankomend in de Kapelstraat zie ik vanuit de oprit Jolanda Guns al druk in de weer. Vanaf een afstandje roept ze me al toe, “ik kom eraan!” Een bezige bij, dat is meteen duidelijk. “Kom”, zegt ze. “Dan gaan we gezellig in de keuken zitten”. 

Door: Caroline van der Linden

Goed idee, want dat is natuurlijk haar heiligdom waar ze haar hapjes bereidt en waar ze vast en zeker al heel wat uurtjes heeft vertoefd. We nemen plaats en ze vertelt me hoe haar onderneming ‘Gunstige Hapjes’ ooit is ontstaan: “Ik maakte voor familie, vrienden en bekenden al diverse keren luxe hapjes. Ik denk al zo’n twintig jaar”, vertelt Jolanda. “Gewoon omdat ik het altijd al leuk heb gevonden om creatief bezig te zijn, dus ook in de keuken. De mensen waren zo enthousiast over mijn hapjes dat ik besloot om van mijn grote hobby mijn werk te maken. 

Het is gewoon zo fijn om voor mensen de meest bijzondere en heerlijke hapjes te mogen verzorgen”, vertelt ze enthousiast. “Het is een prachtige uitdaging om dit elke keer weer naar wens uit te voeren.

En iedereen wil toch wel wat lekkers op tafel?”, zegt ze. Nou, inderdaad, dat kan ik niet anders dan beamen. “Met mijn ‘Gunstige Hapjes’ heb je in ieder geval iets unieks of het nou om een borrelplank gaat of een lunch”, legt ze uit. “Nu heb ik bijvoorbeeld in plaats van een gewoon eitje, van die dubbeldooiers. Daarvoor rijd ik graag even naar de kippenboer, want dan heb ik twee toefjes”, vertelt ze gedreven. “Dat zie je niet zo vaak op een hapjesplank en dat maakt het juist leuk, net even iets anders dan anders.

Ik maak gebruik van de lekkerste producten voor iedere gelegenheid. Of het nou een feestje is, een afscheid, een bruiloft of een kinderpartijtje”. En daarmee heeft ze inderdaad niets teveel gezegd, wanneer ze een aantal van haar creaties laat zien. “Ik werk met zowel particulieren als bedrijven. In overleg maak ik iets lekkers met de meest verse producten geheel naar wens van de klant.” Lang uitslapen kent Jolanda dan ook niet, want ’s morgens om acht uur is ze vaak de eerste die in de winkel staat. En vers is bij Jolanda ook echt vers, wat betekent dat dit voor haar vrijwel tot haar dagelijkse bezigheden behoort.

“Alle combinaties zijn mogelijk”, zegt ze enthousiast. “Wil je niets met prei of olijven of ben je juist gek op kip of iets zoets, dat komt wel goed,” is ze vastberaden.

En vol passie vertelt ze verder dat er voor de klant per seizoen een keuzelijst is waar de hapjes uit gekozen kunnen worden en ze laat direct daarna de grote koelcel zien waar ze staan. Keuze genoeg, dat is duidelijk! Er zal dan toch wel regelmatig goed voorgeproefd moeten worden neem ik aan? “Ja, hoor, er staat bij huize Guns regelmatig een plankje op tafel”, zegt ze lachend.

“En kom hier eens kijken”, zegt ze trots. “Mijn schoonvader heeft van die mooie kistjes voor me gemaakt”. Dat ziet er inderdaad professioneel en sfeervol uit. Met op ieder kistje de naam ‘Gunstige Hapjes’ gegraveerd. Dat maakt het geheel wel helemaal af. De ruimte naast de keuken staat er vol mee, van klein tot groot. Voor iedere bestelling een passend kistje.

Dus heb je een gelegenheid waarbij de hapjes van Jolanda een uitkomst zouden zijn, kijk dan voor meer informatie op haar site: www.gunstigehapjes.nl of bel 06-12697929 of mail haar via: info@gunstigehapjes.nl