Het team van Hoepelman Kappers.
Het team van Hoepelman Kappers. Foto: Jos van Nunen 2024

Een sterk team voor Hoepelman Kappers

Zakelijk Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode - Het is dinsdag. Hoepelman Kappers is dicht, maar de deur is toch open. Mijntje van Els heet me van harte welkom. Al snel komt er een bekend gezicht aangewandeld van achter uit de zaak. Het is Sabien Hermes, terug van heel even weggeweest. “Ik kon het kappersvak niet missen”, glimlacht ze vriendelijk als altijd. Met haar komst is het duidelijk: Hoepelman Kappers heeft een sterk team.

Door: Jeroen van de Sande

De foto zegt alles. Mijntje en Sabien zijn duidelijk trots op hun mensen en ze stellen ze dan ook graag voor. Van links naar rechts staan op de foto: Lois, Nicole, Julie, Janske, Marijn, Mijntje en Sabien. Allemaal hebben ze hun eigen kwaliteiten en hun eigen verhaal. “We zijn een tijdje op zoek geweest naar de juiste mensen, naar de juiste samenstelling, maar we zijn erg blij dat we nu met dit team mogen werken. Met de komst van Sabien is het nu helemaal op orde”, zegt Mijntje opgelucht. Ze zitten met de rug naar de spiegel en zoals het hoort bij de kapper kijk ik er juist in wanneer ik de dames interview. Zo nu en dan pak ik een slokje van de koffie. Dat kan makkelijk, want de meiden babbelen lekker vlot. Dat is óók wel fijn als je bij de kapper bent...

Mijntje en Sabien werken allebei alweer bijna twintig jaar in het vak. Vijf jaar geleden werd Mijntje leidinggevende van het Rooise filiaal van Hoepelman Kappers, maar ze werkte altijd nauw samen met Sabien, die vanaf de start in 2009 in de salon staat. “Ik ben erg blij dat ze weer terug is. Nu kunnen we weer wat meer verdelen”, kijkt Mijntje tevreden naar Sabien. “Ook de klanten vinden het fijn dat ze vanaf 2 maart weer gaat starten. ‘Komt Sabien weer terug, wat leuk!’ hebben er veel gevraagd. Dat zegt veel!” Hoepelman Kappers aan de Borchgrave heeft veel vaste klanten en regelmatig komen er nieuwe bij. Mijntje en Sabien reppen over de mooie mix die nu op de vloer staat. Het zorgt voor een aangename dynamiek. “Dat voelen de klanten ook”, is Mijntje overtuigd. Ze vertelt dat Lois en Julie twee leerlingen zijn die hun stage bijna hebben volbracht. Janske gaat binnenkort met zwangerschapsverlof, maar zal zeker weer terugkeren. Nicole is sinds november een nieuwe en kwalitatief goede aanwinst en Marijn zorgt er als man voor dat er ook een andere wind kan waaien in de salon. “Hij kent veel jongens die nu ineens naar de salon komen om door hem geknipt te worden. Dat is mooi om te zien”, is Mijntje vol lof over haar collega.

Hoewel er best wat salons zijn in Sint-Oedenrode – met name barbershops – weet Hoepelman Kappers zich al vijftien jaar staande te houden. Sabien: “Uiteindelijk zoekt iedere klant wel zijn of haar plek waar diegene zich op zijn gemak voelt. Dat is ook hier het geval. De sfeer is hier goed en we staan kwalitatief ons mannetje wel.” “Dat komt door de vele trainingen die we volgen”, voegt Mijntje toe. “We blijven ons bijscholen om op de hoogte te blijven van de laatste trends en kniptechnieken. Dat is ook voor de leerlingen interessant. We hebben altijd wel leerplekken. Dat vinden we zelf heel leuk namelijk.” Zowel Mijntje als Sabien zegt dat heel oprecht. Ze stralen uit dat ze het erg naar hun zin hebben in de zaak. Dan weet ik zeker dat de klanten dat ook voelen.

De koffie is bijna op. We kletsen nog wat over Carnaval en over het weer, zoals het hoort bij de kapper. Ondertussen zullen de afspraken van deze week wel weer binnen komen via de online reserveringsmogelijkheid, want die loopt volgens Mijntje super. Na dit artikel loopt dat misschien nog wel op. “Ik denk het wel, want de vorige keer ging dat ook zo nadat we in de krant stonden”, lacht Mijntje.