Vol trots dragen ze het shirt.
Vol trots dragen ze het shirt. Foto:

Geboren PSV’ers in een uniek shirt

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Alle kinderen van Maarten en Malou van Hoof hebben een PSV-thuisshirt van het seizoen waarin zij geboren zijn. Het toeval wil dat dit allen unieke shirts zijn. Om verschillende redenen.

Deze soort van traditie is per ongeluk ontstaan. Maarten legt uit: “Mijn broer is een jaar of 8 ouder en kreeg een shirt toen ik geboren werd. Dat shirt kreeg ik op een gegeven moment en heeft tot een jaar of tien geleden altijd gepast. Om een of andere reden toen niet meer, haha.” Maarten zocht naar een nieuw shirt uit dat jaar in een maatje groter voor zichzelf. Toen zijn eerste zoon geboren werd dacht hij dat dit leuk was voor de kinderen. Ieder een eigen thuisshirt uit het geboortejaar.

“Dat begon acht jaar geleden. Dit was het eerste Umbro-shirt met Philips als sponsor. Later kwam het shirt met Energiedirect.nl. Weer twee jaar later kwam Brainport Eindhoven. Beiden Umbro. De laatste is van afgelopen jaar. Wel met dezelfde sponsor, maar dit keer van merk Puma.” Zo hebben alle kinderen per toeval een uniek shirt.

Maarten zelf heeft al lang een seizoenkaart van PSV en gaat met ongeveer vijftien vrienden uit Olland elke thuiswedstrijd kijken. “De kinderen zijn dan ook verplicht voor PSV, haha. Gelukkig is de oudste er zelf al helemaal gek van. Vanaf dag één worden ze wel meteen lid van de Phoxy-club.”

Samen met zijn Ollandse vrienden hopen ze dat PSV 5 mei het kampioenschap binnenhaalt. Dat is qua datum en sfeer het mooiste volgens hen. Daarna kan het feest van Maarten losbarsten. “Zondag zal ik dan wel in de stad blijven en het vieren. Maandag tijdens de huldiging ga ik misschien met de oudste twee kijken langs de weg. De stad hoef ik dan niet perse meer in. Ik ben ook geen twintig meer, haha!”