Broer Wouters zoals we hem kennen.
Broer Wouters zoals we hem kennen. Foto: Hans van den Wijngaard

Christ ‘Broer’ Wouters overleden

Rouw

Sint-Oedenrode – Sint-Oedenrode (Papgat) moet het voortaan met een carnavalsicoon minder doen. Christ ‘Broer’ Wouters is deze week overleden.

Broer was al enige tijd ziek en kon de strijd niet winnen. Afgelopen Carnaval bleek zijn laatste ronde en dat werd ook voor hem een heel memorabele. Hij kreeg namelijk een flinke delegatie op bezoek die hem d’n Opsteker kwam brengen. D’n Opsteker is bedoeld om iemand te bedanken voor zijn of haar verdiensten binnen Papgat of voor iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Het bezoek deed Broer goed.

De Rooienaar kreeg eind 2021 nog een andere onderscheiding. Bij zijn eigen vereniging cv ’t Skrothupke werd hij benoemd tot erelid. Hij was het allereerste lid die deze eer te beurt viel. Broer is één van de oprichters van ’t Skrothupke. Naast medeoprichter van ’t Skrothupke was Broer op veel fronten binnen zijn club actief. Zo was de Rooienaar vijftien jaar lang voorzitter en was hij actief binnen heel veel commissies van de carnavalsvereniging. Ook stond hij aan de wieg van de ooit in Rooi beroemde vlooienmarkt van de vereniging. Ook was Broer een actieve wagenbouwer en wist hij altijd wel spullen te ritselen om de wagen iets extra’s te geven. Naast zijn activiteiten binnen ’t Skrothupke was Broer ook vele jaren betrokken bij activiteiten vanuit de Federatie Papgat. Zo hield hij zich onder andere bezig met carnavalskrant de Papbuik.

Aan de Boskantseweg, dichtbij het huis van Broer en zijn vrouw Jeanne, staat een object wat altijd een nagedachtenis aan Broer zal blijven. Op initiatief van hem werd uit het leefbaarheidsbudget van de gemeente de verf van deze regenboogbank betaald. Zelf maakte hij de bank. “Om de boel wat op te fleuren”, zei hij bij de onthulling, eveneens eind 2021.