Marieke en Pieter (l) zijn blij met het gebaar.
Marieke en Pieter (l) zijn blij met het gebaar. Foto:

Lokale Carnaval schenkt aan lokaal doel

Carnaval

Sint-Oedenrode - Op Carnavalszaterdag vindt traditioneel de carnavalsviering plaats in de Martinuskerk van Sint-Oedenrode, georganiseerd door Stichting Papgat, SJC en de Odaparochie. Tijdens deze viering wordt een collecte gehouden voor een goed doel, gekozen door de hoogheden. Dit jaar kozen Prinses Hanneke, Adjudame Maré, Jeugdprins Daan, Jeugdprinses Lisa, Adjudant Wout, Hofdame Senna en Nar Tess voor Stichting Ieder Roois Kind Een Sint. 

Afgelopen vrijdag 5 april was het tijd om de opbrengst van de collecte bekend te maken en een cheque te overhandigen aan Marieke van Boxtel en Pieter de Kort van Stichting Ieder Roois Kind Een Sint. Zij waren er nog niet van op de hoogte dat hun stichting dit jaar was verkozen als goede doel van de carnavalsviering en waren dan ook blij verrast. Met de € 307,41 die de collecte heeft opgebracht kunnen zij tien Rooise kinderen en hun gezinnen komende december een fantastische pakjesavond bezorgen.
Marieke gaf aan het heel bijzonder te vinden om dit bedrag te mogen ontvangen van Rooise kinderen voor Rooise kinderen. De stichting is volledig afhankelijk van giften, maar ze hebben nog nooit een gift gehad die mede door kinderen bij elkaar is gebracht. Zij willen de Papbuiken en Papbuikinnekes die gul hebben gegeven tijdens de carnavalsviering dan ook hartelijk bedanken!