De kiosk wordt in gereedheid gebracht.
De kiosk wordt in gereedheid gebracht. Foto:

Nog een paar nachtjes slapen tot de Goede Doelen Week begint

Zorg en Welzijn

Sint-Oedenrode - Het is inmiddels weer april. Dit betekent dat het lenteweer zich vaker zal laten zien, dat de bloemetjes en de bijtjes weer actief worden, maar ook dat de Goede Doelen Week weer bijna van start gaat. Vanaf 7 april gaan alle collectanten weer op pad om de welbekende enveloppen over heel Rooi te verspreiden.

Samen gaan we er weer iets moois van maken. Net zoals vorig jaar, toen de Goede Doelen Week Sint-Oedenrode dankzij de vrijgevigheid van alle inwoners en het harde werk van de vrijwilligers, het prachtige bedrag van € 62,301,04 wist op te halen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als dit bedrag tijdens deze editie geëvenaard of zelfs overtroffen wordt.

Om de mensen nog even een geheugensteuntje te bezorgen, staken een aantal vrijwilligers zaterdagochtend de handen uit de mouwen. Zij gingen aan de slag om op een aantal plekken binnen de dorpskern van Sint-Oedenrode spandoeken op te hangen. Al in de vroege morgen begonnen de werkzaamheden. Echte vroege vogels dus! Onder andere de kiosk is nu voorzien van een kleurrijke accessoire.

Zonder al dit harde werk van de vrijwilligers, zou de Goede Doelen Week nooit het succes zijn geworden wat het nu is. Daarom krijgen zij allemaal een presentje voor hun harde werk. Op vrijdag 19 april is er een speciale vertoning van de film ‘Oda: Vlucht door de eeuwen’, speciaal voor alle GDW-vrijwilligers. Deze vertoning vindt plaats in de Martinuskerk. Een Rooise film, op een Rooise locatie, voor de Rooise vrijwilligers.

Ook is er dit jaar weer een prijsvraag. Net als vorig jaar, mogen mensen schatten wat het eindbedrag van de Goede Doelen Week wordt. Degene die er het dichtste bij zit, ontvangt een mooie Rooise prijs. Je kan meedoen aan de prijsvraag na het doneren op de website, of door de QR-code van de prijsvraag-coupon te scannen. Meedoen kan tot 21 april.