Johnny T & the half souls
Johnny T & the half souls

Johnny T opzoek naar half souls

Cultuur Kunst en Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Het enthousiasme en plezier spat er vanaf. Al lachend ontvangen Maarten van den Bosch en Pim van den Broek mij. Ze vertellen over hun band Johnny T & the half souls. Daaruit blijkt ook wel dat zij enorm veel lol beleven. De leadzanger en tenorsaxofonist stralen dat uit. Omdat ze deze lol met meer mensen willen delen, zoeken zij nog altijd collega-muzikanten om de band te completeren.

Door: Freek Vervoort

Eerder deden zij al een oproep om de band aan te vullen, helaas met te weinig resultaat. Toch zijn de heren strijdbaar om de band door te zetten. “Tja, het is en blijft gewoon heel leuk om te doen. We hebben al op verschillende plekken gestaan zoals Rooi Live, het Pop&Colour festival en de jaarmarkt. We treden voornamelijk op in en rondom Rooi,” legt leadzanger Maarten uit. “Om de band weer compleet te maken zoeken we er nog wat halve zolen bij, haha”, grapt hij verder, doelend op de naam van de band. De bandnaam is al jaren oud en stamt af van schoenenzaak Termeer. Het is een ode aan grondlegger Jan Termeer en zijn schoenen. De band speelt van alles en hebben een boekwerk aan titels. “Ik denk dat we wel 50 verschillende nummers kunnen spelen. Dat maakt het ook zo leuk,” geeft Pim aan. “Het moet vooral dansbaar en herkenbaar zijn. Dat vinden wij belangrijk,” vult Maarten hem aan. Met nummers van onder andere Elvis, De Dijk en Joe Cocker lukt dat eigenlijk altijd wel.

Ondanks het plezier wat zij hieraan beleven, staan er toch een aantal essentiële vacatures open. De leadzanger legt uit: “Eigenlijk zijn we vooral opzoek naar een bassist, toetsenist en een zangeres. Daarbij is aanvulling in de blaasinstrumenten ook wenselijk.” Met vijf optredens op jaarbasis is het niet heel druk voor de band. Dat mag de pret niet drukken volgens Pim. “Mensen hebben het druk tegenwoordig, dus ook de bandleden. We willen ook niet teveel optredens. Repeteren doen we elke donderdag van 19.30 tot 22.30 in de Loop’r in Olland. Daarna pakken we nog een drankje, een bitterbal en buurten wat bij. Erg gezellig!”
Waar muziek maken bij Pim met de paplepel is ingegeven, is het zingen bij Maarten pas op latere leeftijd gekomen. “Ik bedacht me op gegeven moment dat ik zingen leuk vond en hier iets mee wilde doen. Ik heb zangles genomen en bleek een beetje talent te hebben. Toen heb ik dat doorgezet.” Naast hen hebben de andere bandleden ook jarenlange ervaring in de muziekwereld. Dat is fijn, maar niet perse nodig voor de nieuwe leden. “Juist het uitgebreide repertoire maakt het mooi. Ik zit ook bij de klotblaozers. Daar spelen we voornamelijk carnavalsmuziek. Hier kan ik mezelf net wat meer uitleven en is het iets vrijer,” vertelt van de Broek. “Mocht dit muzikanten aanspreken dan kunnen ze contact opnemen met onze voorzitter, Erik Brugmans. Via 06 51436582 is hij bereikbaar.”

Het eerstvolgende optreden van de band is gepland tijdens de jaarmarkt. Daar gaan ze het toestroomde publiek wederom vermaken met herkenbare, dansbare muziek. “Want als we ergens energie van krijgen, dan is het een enthousiast publiek!” sluiten de heren af.