Afbeelding
Foto: Photography by Maurice Vinken / www.kleurstof.eu

Leuk da ge d’r Band staat te popelen om op te treden op Paaspop

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Aankomend weekend staat voor de vierde keer op rij de Rooise feestband Leuk da ge d’r Band op Paaspop. DeMooiRooiKrant sprak met Sander van de Ven, boeker van de band, aan de vooravond van het grote festivalweekend.

Zin om op te treden heeft Leuk da ge d’r Band altijd. “Als muzikant bestaat er niets mooiers dan mensen verblijden met het spelen van muziek”, aldus Sander. Ook de omlijsting, de show eromheen en alles wat er verder bij komt kijken, is een belangrijke factor voor de feestband. “Met confetti, attributen en een hoop slappe klets. Je kent het wel.”


Sander: “In een interview hoorde ik ex-profvoetballer Arjen Robben ooit eens zeggen dat zelfs een gelouterde prof als hij nog voor iedere wedstrijd een beetje zenuwachtig is. En dat dat ook nodig is om de allerbeste prestatie neer te zetten. Dat geldt in een afgeslankte vorm ook voor ons.” Voor elk optreden ervaren de bandleden nog gezonde spanning. Sander omschrijft het liever als ‘knaldrang’. Hoe heeft de band zich voorbereid op het festival? Bijeenkomen was voor Leuk da ge d’r Band tijdens de pandemie bijna onmogelijk. Toch bleven ze denken in oplossingen. Op gepaste afstand zijn ze aan de slag gegaan om het concept nog beter te maken. “Dat heeft geresulteerd in een (deels) nieuwe setlist, frisse choreo en nieuwe showelementen. Dit in combinatie met behoud van sterkhouders heeft gezorgd voor een betere mix, is afgelopen maanden al gebleken tijdens optredens in ons eigen Rooi (Carnaval in Papgat, red.) en op Winter Park Festival in Best. Dat gaf vertrouwen. En zin in meer”, lacht Sander.

Dit jaar staat Leuk da ge d’r Band niet één, niet twee, maar liefst drie keer op Paaspop! “Na het winnen van de Rooise Blèrcup in 2017 trokken we de stoute schoenen aan en benaderde de organisatie van Paaspop met de vraag of we op mochten komen treden. Dat zagen zij wel zitten en zo geschiedde. Inmiddels is het vaste prik dat wij optreden op de camping van Paaspop en is sprake van een liefdevol huwelijk tussen ons en Paaspop. Op een bekend festivalblog werden we ooit zelfs ‘dé campingband van Paaspop’ genoemd. Trotser kun je ons niet krijgen”, glundert hij. 

Dit jaar doen ze er een schepje bovenop door op de zaterdagmiddag ook op te treden op het festivalterrein zelf. En als klap op de vuurpijl staan we donderdagavond ook al geprogrammeerd op Paaspop Business Event; exclusief voor ondernemers en haar werknemers. “Een prachtig compliment dat we deze editie liefst drie keer geprogrammeerd staan.”

“Het klinkt cliché, maar we kijken toch echt uit naar samen met het publiek een onvergetelijk feestje bouwen. Ieder optreden opnieuw. Dat is waar Leuk da ge d’r Band écht voor leeft. Geen half werk, gas erop! Daar kijken we onwijs naar uit”, jubelt Sander. Ook na Paaspop loopt de agenda al vol voor de Rooise band. Ze kunnen nog niet alles prijsgeven, maar wel iets. “Eind mei treden we op in een grote Duitse stad en deze zomer zijn we van de partij op de Vierdaagsefeesten in Nijmegen, Tilburg Kermis en de Bloemencorso in Zundert. Houd voor een compleet overzicht van speeldata en locaties vooral onze Socials en website in de gaten”, sluit hij af.

Afbeelding