Afbeelding

Attaque revancheert zich met overwinning

Sport Sport

Sint-Oedenrode -  Na de kleine nederlaag tegen Taveres vorige week, wilde Attaque deze week voor de overwinning gaan. Dit moest gebeuren tegen het Udense TTV Maashorst 2, een bekende tegenstander.

Vorig seizoen speelde beide ploegen ook al tegen elkaar. Toen eindigde de ontmoeting in een 5-5 gelijkspel. Waar Stefan Kerk toen niet uit de verf kwam, begon hij deze keer sterk met een 3-0 overwinning. Leon Huijberts lukte dat niet, hij verloor met dezelfde cijfers. Invaller Job van Galen kwam er in zijn eerste wedstrijd ook niet aan te pas.

Het dubbel daarentegen is de laatste tijd een zekerheidje geworden. Stefan en Leon wisten de ongeslagen reeks voort te zetten met een 3-1 overwinning. Het Rooise dubbelspel is nu al 15 partijen ongeslagen. De overwinning leek tegelijkertijd het momentum om te draaien.

Stefan won ook zijn tweede partij, waardoor de voorsprong weer in Rooise handen was. Job leek vervolgens voor een verrassing te gaan, maar verloor uiteindelijk met 11-9 in de vijfde game. Leon Huijberts wist vervolgens het vierde punt voor Attaque binnen te slepen. Waar Job zijn tweede partij niet wist om te zetten in een overwinning, lukte dat in zijn laatste partij wel. Met een eclatante 3-0 overwinning fleurde hij zijn debuut in ‘het eerste’ op. Stefan kon voor het eerst een 3 uit 3 in de derde klasse verzekeren, maar verloor wat knullig zijn laatste partij. Het was aan Leon om de overwinning veilig te stellen, wat hij eenvoudig deed. Met een 3-0 overwinning verzegelde hij het lot van beide ploegen en eindigde de ontmoeting in een ietwat verrassende 6-4 overwinning voor de Rooienaren. Door de overwinning bezet het vaandelteam nu een vierde plek, met 10 punten in 2 wedstrijden.

Attaque 3 speelt gelijk tegen concurrent
Voor Attaque 3 was vrijdagavond de eerste grote uitdaging van het seizoen. Het team ging op bezoek bij TTV Maashorst 4, dat vorige week net als de Rooienaren een ruime overwinning boekte. Het begin van Attaque was niet geweldig. Iroy van Driel en Robert Wielink streden beiden voor wat ze waard waren, maar trokken in de beslissende game aan het kortste eind. Bram Marinus wist zijn vijfsetter wel te winnen.

Ook het dubbelspel ging naar een beslissende game en ook deze ging de Rooise kant op, waardoor het weer 2-2 werd. De Udense tegenstander rechtte vervolgens weer de rug en liep weer uit naar 4-2. Toch kwam ook Attaque weer terug naar 4-4 door overwinningen van Robert en Bram. De laatste twee wedstrijden zouden op deze manier erg belangrijk gaan worden. Maashorst sloeg de eerste slag met een 3-0 overwinning. Het was aan Robert om een gelijkspel over de streep te trekken. Dat deed hij met verve door met 3-0 te winnen.

De ontmoeting eindigde in een 5-5 gelijkspel, waardoor Attaque voor Maashorst blijft staan. Beide ploegen zijn echter ingehaald door Never Despair 10, dat met 9-1 won. Het doel van de komende twee wedstrijden zal zijn om ruime overwinningen te behalen om zo de druk op de andere ploegen maximaal te houden. Of dit gaat lukken? Daar komen we de komende weken achter.