Afbeelding

Attaque begint seizoen met gelijkspel

Sport Sport

Sint-Oedenrode - De tafeltennissers hebben groen licht gekregen om te beginnen aan de voorjaarscompetitie 2022. Voor Attaque begon het seizoen met een uitwedstrijd tegen TTV Maashorst 2.

De ambities voor dit seizoen zijn duidelijk: promotie naar de tweede klasse. Van de Udense tegenstanders moest er dan ook gewonnen worden. Stefan Kerk beet het spits af en begon goed, maar zijn spel vlakte wat af, wat een 3-1 nederlaag veroorzaakte. Dirk Kastelijn liet direct zien uit welk hout hij gesneden is. Hij won zijn eerste partij, zei het met een beetje moeite. Leon Huijberts probeerde de eerste Rooise voorsprong te bewerkstelligen, maar ook hij verloor met 3-1. Ook het dubbelspel eindigde in 3-1, maar deze keer weer wel in Roois voordeel. Stefan bleef het lastig hebben en verloor ook zijn tweede partij. Halverwege de avond stond het dus verrassend 3-2 voor Maashorst. Er moest wat gebeuren, want ieder punt is bij tafeltennis belangrijk. Leon wist met een solide winstpartij de stand weer gelijk te trekken. Dirk had daarna een zware kluif aan zijn tegenstander, maar trok de partij in vijf games naar hem toe. Zo stond de eerste Rooise voorsprong van het seizoen op het bord. Die werd echter direct daarna weer verloren. Leon kwam nog knap van een 2-0 achterstand terug, maar zag een voorsprong in de vijfde game verdwijnen. Stefan bleef aanmodderen en verloor ook zijn derde pot kansloos. Het was dus aan Dirk om ‘slechts’ voor een gelijkspel te gaan. De partij zelf winnen was ook nog een uitdaging. De eerste game werd verrassend verloren, waarna Dirk wel weer orde op zaken leek te stellen. Toch kwam zijn tegenstander terug om een beslissende vijfde game te forceren. Het werd nog even spannend, maar het was Dirk die soeverein de partij naar zich toe trok. Uitslag: 5-5.

Attaque 2 heeft dezelfde ambities als het eerste team: kampioen worden en promoveren. Tegen TTVE 2 uit Elshout moest er dan ook begonnen worden met een ruime overwinning. Nick van Galen begon waar hij vorig seizoen mee eindigde, namelijk ruim winnen. Nieuwkomer Niels Braams deed exact hetzelfde. Henry van Casteren kon daar geen vervolg op geven. Het dubbelspel resulteerde in weer in een eenvoudige Rooise overwinning. Nick bracht vervolgens de stand halverwege de avond op een 1-4 voorsprong. Henry wist daarna zijn eerste winstpartij te pakken, waarna er een reeks van 3-0 overwinningen in het voordeel van Attaque ontstond. Het klasseverschil was groot en dat was aan het scoreverloop te zien. Alleen Niels moest in de laatste partij van de avond nog een game laten aan zijn tegenstander, maar de toon voor dit seizoen is in ieder geval al gezet. Uitslag: een ruime 1-9 overwinning.

Attaque 3 heeft afgelopen seizoen al promotie bewerkstelligd. Het doel dit seizoen is dan ook om in de vijfde klasse te handhaven. Toevallig genoeg mochten de Rooienaren het seizoen beginnen tegen Een en Twintig 4, waar in december nog de promotie/degradatiewedstrijd van werd gewonnen. Deze keer waren het echter de tegenstanders uit Beek en Donk die sterker begonnen. Cliff- en Iroy van Driel wisten beiden hun eerste partij niet te winnen. Robert Wielink bracht daarna het eerste Rooise punt op het bord. Een en Twintig liep vervolgens snel uit: Attaque wist in de vier partijen die volgden slechts twee games. Het was Robert die die ban wist te breken met zijn tweede winstpartij uit drie. Cliff deed daar nog een schepje bovenop door de stand naar 6-3 te brengen. Iroy wist daarna helaas geen potten te breken tegen de kopman van de tegenstanders. Uitslag, een 7-3 nederlaag. Het is nog even wennen aan het hogere niveau, maar de komende weken zullen er vast meer punten gepakt gaan worden.

Uitslagen:
TTV Maashorst 2 – Attaque 1 5-5