Menno (l) in actie.
Menno (l) in actie.

Attaque start nieuwe seizoen met kleine nederlaag

Sport Sport

Sint-Oedenrode - De zomerstap zit er weer op voor de tafeltennissers van TTV Attaque. Het vaandelteam startte het nieuwe seizoen in de derde klasse met een thuiswedstrijd tegen het Eindhovense Taveres. De verschillen waren klein, maar de uitploeg ging met de overwinning naar huis.

Stefan Kerk beet het spits af en leek de Eindhovense kopman te verrassen. Hij kon echter zijn sterke start niet volhouden en verloor na vijf games. Leon Huijberts wist met een solide 3-0 wel het eerste Rooise punt op het bord te zetten. Burt van Geffen ging nek-aan-nek met zijn tegenstander, maar zag de partij met het kleinst mogelijke verschil uit zijn handen glippen.

In het dubbelspel pakten Stefan en Leon de draad weer op. Vorig seizoen waren de Rooise mannen niet te kloppen in de dubbelpartijen en ook deze keer waren ze te sterk voor de tegenstanders. Toch nam Taveres daarna een kleine voorsprong, door twee partijen te winnen. Burt bracht de stand met een goede overwinning daarna op 3-4. De achtste partij van de avond werd weer een spannende. Leon won game 1 en 4, maar liep in game 5 al snel een paar punten achter. Die kon hij niet meer goedmaken en zo was Attaque 0 uit 3 in beslissende games deze avond.

Ook de negende partij ging naar Taveres, waardoor al zeker was dat zij met de overwinning er vandoor zouden gaan. Het was aan Stefan om nog een vierde punt te pakken, en dat lukte hem ook, waardoor de ontmoeting eindigde in 4-6. Niet de beste start van het seizoen voor de Rooienaren, maar er waren nog genoeg positieve punten aan te merken. De wedstrijd van volgende week tegen TTV Maashorst 2 is wel een wedstrijd die gewonnen zal moeten worden.

Attaque 3 begint seizoen met perfecte overwinning
Voor Attaque 3 is het dit seizoen zaak om direct te promoveren, nadat het vorig seizoen op uiterst ongelukkige wijze degradeerde. De eerste stap zou gezet moeten worden tegen OTTC 4.

De intenties van de Rooise ploeg waren duidelijk, zowel in woorden als daden. De eerste drie enkelpartijen werden allemaal met 3-0 gewonnen. Gelegenheidsduo Robert Wielink en Bram Marinus hadden het vervolgens wel lastig in het dubbelspel, maar de partij werd op het nippertje wel gewonnen.

Met ogenschijnlijk weinig moeite wonnen Cliff van Driel, Robert en Bram ook hun tweede enkelpartijen van de avond, waardoor er na een kleine twee uur al 7-0 op het bord stond. Toch is bij tafeltennis ieder punt belangrijk, verslappen was geen optie. En dat gebeurde dan ook niet. De drie Rooienaren verloren ieder wel nog een enkele game, maar kwamen in hun laatste partijen eigenlijk nooit echt in de problemen.

De ontmoeting eindigde in een comfortabele oorwassing, 10-0. Attaque 3 kon het seizoen nauwelijks beter beginnen, maar aankomende vrijdag staat de eerste grote uitdaging te wachten. TTV Maashorst 4 zal de tegenstander zijn en lijkt op papier de meest geduchte concurrent van de Rooise ploeg.