Menno (l) in actie.
Menno (l) in actie.

Attaque houdt stand tegen Return Oss

Sport Sport

Sint-Oedenrode - In de spannende derde klasse poule H nam koploper TTV Attaque het op tegen nummer drie Return Oss. Dat in de stand het verschil tussen beide ploegen klein is, werd ook tijdens de ontmoeting duidelijk.

Bij Attaque opende Menno van Os, die dit seizoen voor het eerst aan de start staat, de avond. Het zou een spannende wedstrijd blijken te zijn, maar Menno trok in game 5 aan het langste eind. Ook Leon Huijberts opende de avond met een overwinning. Stefan Kerk kreeg dit niet voor elkaar, hij ging er kansloos af in zijn eerste pot.

Het dubbelspel ging ook nu weer richting de kant van Attaque. Menno en Leon wisten in drie games de tegenstander over de knie te krijgen. De stand was 3-1 voor Attaque, was een grote overwinning in de maak? Als het aan Leon lag wel, hij wist verrassend en ruim van zijn tweede tegenstander te winnen. Menno moest zijn tweede partij aan de Ossche tegenstander laten. Stefan moest tot het uiterste gaan, maar wist in game 5 in zijn tweede partij zijn tegenstander te kraken. Met nog drie partijen te gaan, stond het 5-2 voor de Rooienaren.

Leon wist een sterke avond net niet te bekronen met een perfecte score. Hij verloor zijn derde partij met ruime cijfers. Stefan leek nog even te kunnen verrassen in zijn laatste partij, maar zag zijn tegenstander zijn comeback net op tijd stoppen. Ineens moest Menno zijn laatste partij winnen om een overwinning veilig te stellen. Dit deed hij met overtuiging. Uiteindelijke eindigde de spannende ontmoeting met een 6-4 overwinning voor Attaque. Het Rooise vaandelteam is voorlopig wel de koppositie kwijt en staat nu een punt achter Taveres, de ploeg die over twee weken de tegenstander is.

Attaque 2 verliest twee keer in een week
Voor Attaque 2 begint de competitie nu eindelijke op gang te komen. Het team kwam afgelopen week twee keer in actie. De eerste ontmoeting was op dinsdagavond, tegen het Vughtse PJS 1. Het bleek een lastige avond te worden.

Nick van Galen begon de avond nog met een overwinning, maar in de vier partijen die volgden, werd er slechts een enkele game gepakt. Henry van Casteren wist het tweede punt voor Attaque op het bord te zetten, maar het was al duidelijk dat deze avond geen vruchtbare zou worden. PJS liep steeds verder uit en kwam op 7-2, waarna Niels Braams met een overwinning nog een derde punt binnen wist te halen. Zo verloor het team met 7-3. Hopelijk zou het vrijdag beter gaan in eigen huis.

Die vrijdag was Veldhoven 5 de tegenstander. Ook deze keer begon Attaque 2 met een overwinning. Deze keer was het Job van Galen die knap zijn eerste pot pakte. Henry kon dit goede voorbeeld niet volgen, maar Nick bracht weer een voorsprong op het bord. Daarna kwam er echter een reeks van vier partijen die door Veldhoven gewonnen werden. Zo kwam Attaque met 2-5 achter. Henry en Nick wisten nog twee broodnodige punten binnen te slepen, waarna Job nog bijna de Veldhovense kopman wist te kloppen. Uiteindelijk verloor Attaque ook deze ontmoeting, al waren er tijdens deze 4-6 nog wel een aantal positieve punten te vinden.

Attaque 3 wint wederom met ruime cijfers

Voor Attaque was het vrijdagavond zaak om zo veel mogelijk punten te pakken tegen Rally 1. Ze werd geholpen door het ontbreken van een derde tegenstander, waardoor het al 3-0 was voordat er een punt gespeeld was. Dat weerhield de Rooise ploeg er niet van om die voorsprong snel op te laten lopen. Robert Wielink en Iroy van Driel wonnen beiden hun eerste pot, waarna het dubbel ook werd gewonnen. Zo stond het na een uurtje al 6-0.

Toch deed het team uit Wijk en Aalburg iets terug, Iroy verloor nipt in vijf games. Bram zette vervolgens het zevende punt op het bord. In de partij gaf hij zijn tegenstander slechts vier schamele puntjes. Hij ging vervolgens wel verrassend onderuit tegen zijn andere tegenstander. Robert mocht de avond afsluiten en deed dat met een eenvoudige zege. Zo eindigde de ontmoeting in een 8-2 overwinning, waarmee het team over Never Despair 10 heen sprong. De ploeg uit Den Bosch is volgende week de tegenstander en de winnaar zal de koppositie overnemen.