Deze foto is genomen tijdens de 24 uur van Oss, die Rinus van Kasteren samen met Johan van de Wal won.
Deze foto is genomen tijdens de 24 uur van Oss, die Rinus van Kasteren samen met Johan van de Wal won. Foto:

NMB-wegracetentoonstelling

zondag 28 april 2024 10:30 tot 17:00

Nijnsel - Op zondag 28 april, één dag na Koningsdag, zal er in De Beckart in Nijnsel een tentoonstelling gehouden worden met als onderwerp de NMB-wegraces. Het is, na de zeer geslaagde NMB-motorcrossreünie en de tentoonstelling van NMB-motorcrossmotoren op 28 januari, het tweede grote evenement in het kader van 75 jaar NMB na dato.

In de tentoonstelling zullen de wegraces van de NMB in woord en beeld de revue passeren en er wordt ook nog aandacht besteed aan de geschiedenis van de NMB en de motorcross-periode van vóór 1967. In de tentoonstelling zullen verder in aparte stands verschillende onderdelen van de NMB-wegracegeschiedenis tentoongesteld worden. Er zijn stands o.a. over de NMB als bond, de NMB-clubs, de eerste NMB-wegrace in Reusel 1967, NMB-programmaboekjes (ook een aantal oude motorcrossprogramma’s), helmen en overalls, bekers (ook een aantal motorcrossbekers), wegrace-affiches, NMB-infostand met o.a. de NMB- herdenkingsstickers en een stand met tweedehands motorboeken. Er zal ook een stand over de 24 uur van Oss met een replica van de pits ingericht worden. Een 750cc Laverda SFC kan uiteraard niet ontbreken. De Laverda van het Zwitserse Zecchini-team dat in 1973 deelnam zal in de pits te bewonderen zijn. Er zijn nog een drietal andere NMB-motoren aanwezig, een 50cc, een zijspan en een motorcrossmotor van Tiny van Erp uit Nijnsel.

Marcel Hermans zal aanwezig zijn met zijn één week eerder verschenen boek over Henk van Kessel. Het boek over de 24 uur van Oss zal ook nog verkrijgbaar zijn. In het aparte horeca-gedeelte zullen er wegracefilms te zien zijn waaronder ook over de 24 uur van Oss, dit met unieke beelden. De toegangsprijs is € 2 en de netto-opbrengst van de entree en de verkoop van de NMB-herdenkingsstickers ad €2 is voor de voedselbank Boxtel/Sint-Oedenrode. De tentoonstelling zal geopend worden door 50cc wereldkampioen 1974 Henk van Kessel. De openingstijden zijn van 10.30 uur tot 17.00 uur. Ondanks dat er redelijk wat parkeerplaatsen dicht bij De Beckart zijn raden we iedereen aan, indien mogelijk, samen met anderen naar de tentoonstelling te komen. Meer informatie is te verkrijgen bij Mari van Kasteren via een e-mail naar: nmbwegraces@gmail.com.