Peter van der Heijden.
Peter van der Heijden. Foto: Jos van Nunen

“We gaan ons zeker handhaven”

Sport

Boskant - “Het zal nog een jaar of zes, zeven duren voordat we een prima elftal hebben.” Dat is volgens trainer Peter van der Heijden een groot probleem. Het eerste van Boskant zit in een moeilijke periode. Of dat gaat veranderen de komende jaren is dus nog maar de vraag.

“Met mij gaat het goed, beter dan met het eerste van Boskant”, zegt hoofdcoach Van der Heijden. Zonder grappen geeft Van der Heijden aan dat Boskant een mindere beginfase kent. “Er zijn een paar cruciale spelers die we missen of die zijn weggegaan. Dat maakt het ons niet makkelijk. Noem iemand zoals Michael Merks. Hij maakte vorig jaar de helft van al onze doelpunten.”

VV Boskant kent een gebrek aan jeugd, zonder een JO-17 en JO-18 teams is er ‘geen’ doorstroming naar het eerste elftal. “Er is in Boskant jaren niet meer gebouwd en dat merk je. Afgelopen jaren is er meer nieuwbouw gekomen en dan zie je dat er meer doorstroming komt. De meeste teams hebben vijftien spelers in hun elftal, die heb ik gewoon niet. Soms heb je ook nog eens blessures en dan is het bijna niet op te vangen.” Ondanks het spelersgebrek moet er wel gevoetbald worden. “We krijgen kansen genoeg, maar ons scorend vermogen is de laatste jaren wat achteruitgegaan. Kansen zijn leuk, maar zonder doelpunten win je natuurlijk niet. Neem een voorbeeld aan de laatste paar wedstrijden. Wij waren eigenlijk de betere ploeg. Maar we komen niet aan doelpunten en dan verlies je wedstrijden met 1-0.”
Volgens de coach zit er dus verbetering in, maar er gaat ook een hoop goed. “De sfeer is perfect en de werklust 100%. Als het daaraan lag, was het veel makkelijker geweest. Het vertrouwen is er dus echt wel. We richten ons nu op de volgende periodes.
Ik weet zeker dat we degradatie kunnen voorkomen.” Met een gat van vier punten naar de zevende plek doet VV Boskant nog helemaal mee in de strijd voor handhaving.