Archieffoto.

Nijnsel zonder zege winterstop in

Nijnsel -Afgelopen zondag, inmiddels twee kaarsjes ontstoken op de Adventskrans, speelde Nijnsel Heren 1 haar laatste wedstrijd van dit kalenderjaar, thuis tegen Acht, voorheen beter bekend als VVAE. Dorpje onder de rook van Eindhoven. Aan het roer staat voormalig Nijnsel trainer Tim de Wert. Ook de resultaten van de bezoekers houden vooralsnog niet over, mede dankzij een tsunami aan blessures.

Om 14.00 uur blies de scheids uit Dord voor het eerst op zijn fluit. En verdomd, het is al weken hetzelfde liedje, de gastheren kregen in de beginfase al twee dotten van kansen maar tussen de palen, neen.
En dan kun je erop wachten, de 0-1….. In de 18e minuut kwamen er wat voorwaartsen van Acht in de Nijnselse zestien. Nijnsel kreeg de bal niet weg, een voorhoedespeler kreeg dus meerdere kansen om aan te leggen en dan is het altijd wel een keer raak. Net voor de rust opnieuw gevaar in het eigen strafschopgebied, een beetje een klutsbal terwijl goalie Youri Dortmans uit balans stond, 0-2. Hij ziet dit seizoen wel erg veel vijandelijke spelers en ballen voor zich opdoemen. Niet zo’n probleem als er aan de andere kant ook maar wat doelpunten in vliegen, maar dat is de laatste weken ijdele hoop.
Na de thee veranderde er niet veel. De bezoekers combineerden naar hartenlust en waanden zich geen moment in gevaar. Daarvoor was de tegenstand toch weer te mager. Opnieuw veel inzet en goede wil aan Nijnsel kant maar het team heeft op dit moment te weinig zelfvertrouwen om het de tegenstander moeilijk te maken. Met twee punten heb je de laatste plek stevig in handen en de ploegen boven je lopen weg.
Begin januari speelt Nijnsel Heren 1 een oefenwedstrijd tegen Stiphout Vooruit. Supporters zijn van harte welkom op Maspalomas want daar wordt deze wedstrijd gespeeld.