Een circuitje Bootcamp olv Coen van Langen
Een circuitje Bootcamp olv Coen van Langen Foto: Thea van Bergen

Bootcamp voor senioren

donderdag 16 mei 2024 10:30

Elke donderdagmorgen van 10.30 tot 11.30 uur sport een groepje senioren olv Coen van Langen (Fysio Focus) in de buitenlucht. Het is een zogenaamde ‘bootcamp voor senioren’. 

Bootcamp, een term die uit het Amerikaanse leger komt en dan denk je meteen aan afzien, drillen, discipline, doorzettingsvermogen. Gelukkig valt dat mee, in deze bootcamp word je met respect behandeld, gaat het om je eigen tempo en mogelijkheden. Deze trainingsmethode is een outdoor training waarbij gewerkt wordt aan je uithoudingsvermogen, kracht, figuur en souplesse. Juist als je ouder wordt is het belangrijk om in beweging te blijven. De oefeningen spreken enkele spiergroepen tegelijk aan, zoals de squats en lunges. Werktijd, rusttijd, snelheid, gewichten die je gebruikt: alles is afgestemd op ons niveau. 

‘Het is geweldig om lekker buiten te zijn, kou voel je niet, je sport jezelf zó warm’ zegt Antonet, een van de deelnemende bootcampers.

We hebben weer plaats voor een paar nieuwe enthousiastelingen. Man, vrouw, iedereen kan meedoen. Meer weten? Coen kan je meer informatie geven: 06 - 15383278

Wil je het eens proberen? Het voorjaar is een goed instapmoment! Kom eens op  een donderdagochtend om 10.30 uur naar de verzamelplaats bij de ingang van Basic Fit (Bremhorst) om een keertje mee proef te draaien. Doen!

Sportieve groeten van de senioren bootcamp club!