Een beeld uit 2022.
Een beeld uit 2022. Foto: Jac Naus

Vaderdaglopen dit jaar vanuit Nijnsel

Sport

Nijnsel - Vanwege de werkzaamheden aan de Ollandseweg, zijn er wegen die onderdeel uitmaken van de jaarlijkse Vaderdaglopen niet bruikbaar voor de wedstrijd. Daarmee is er besloten om de Vaderdaglopen dit jaar eenmalig te verplaatsen naar Nijnsel! Om precies te zijn vanuit zalencentrum De Beckart.

Traditiegetrouw organiseert SV Fortuna ‘67 op Vaderdag (dit jaar zondag 16 juni) de wedstrijden over een halve marathon, 10 km, 5 km en jeugdlopen over 1 en 2,5 km. De Halve Marathon zal worden gelopen in twéé grote ronden door de buitengebieden van Sint-Oedenrode. Naast een halve marathon is het ook mogelijk om een wedstrijd te lopen van 5 of 10 km. Deze wedstrijd wordt ook wel beschouwd als de groenste hardloopwedstrijd van Brabant! Voor de jeugd zijn er 2 afstanden: 1 of 2,5 km. De Martien Temmink Jeugdlopen zullen ook vanaf Nijnsel starten.

Elk jaar lopen honderden lopers de Vaderdaglopen, onder begeleiding van vele vrijwilligers, wedstrijdleiding, toeschouwers en lopers van Fortuna. Ook uit de regio zijn de Vaderdaglopen een begrip. We zijn blij dat we dit jaar bij De Beckart terecht kunnen, zodat we dit evenement succesvol kunnen voortzetten.

Start en finish zijn nabij De Beckart aan de Oude Lieshoutseweg, kleedruimtes zijn aanwezig, echter douchen is niet mogelijk. Inschrijven kan via de website https://vaderdaglopen.fortuna67.nl of via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf is inschrijving ook nog mogelijk vanaf 9.30 uur. De deelnemers aan de halve Marathon en 10 km starten om 11.00 uur, de atleten voor de 5 wedstrijd starten 10 minuten later. De jeugdige lopers staan vanaf 10.30 uur aan de startstreep. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de Vaderdaglopen: https://vaderdaglopen.fortuna67.nl