Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Jaarlijks fietsverkeersexamen

woensdag 15 mei 2024 8:00

Sint-Oedenrode - Het is weer bijna tijd voor het jaarlijkse fiets verkeersexamen voor de Rooise basisscholen. Elk jaar wordt dat gehouden in de maanden april en mei. Het schriftelijk examen wordt afgenomen op 28 maart.

De kinderen die daarvoor slagen zullen vervolgens op woensdagmorgen 15 mei deelnemen aan het praktisch verkeersexamen. De komende weken gaat de Rooise jeugd van groep 7 of 8 zich voorbereiden op deze verkeersproef. Dit jaar zullen ongeveer 170 kinderen hieraan deelnemen. 

Ook de kinderen die speciaal onderwijs volgen, kunnen hier aan deelnemen, mits ze zich  vóór 1 april opgeven bij één van de Rooise basisscholen. Die geven het op hun beurt weer door aan de werkgroep die het examen organiseert.