Een sfeerfoto van vorig jaar.
Een sfeerfoto van vorig jaar. Foto: Sem van der kallen

Het grootste Beach Soccer toernooi van Nederland en het Rooiste feestje van het jaar

Evenementen

Sint-Oedenrode - Pinksterweekend in Sint-Oedenrode. Elke Rooienaar weet wat dat betekent: volle bak sportiviteit en gezelligheid met Rooi Live en Beach Soccer Rooi! 

Beach Soccer Rooi
Het wordt alweer de 18e editie, maar de populariteit van Beach Soccer Rooi blijft toenemen. Het Beach Soccer terrein wordt uitgebreid met een vierde veld waarmee een record aantal deelnemers zal worden bereikt. Er wordt gespeeld onder leiding van officiële Beach Soccer scheidsrechters. Dit scheidsrechterskorps, voornamelijk afkomstig uit Rotterdam en omstreken, reist al vanaf de eerste editie in 2004 met veel plezier af naar Rooi. “Toen we in 2004 met Beach Soccer Rooi begonnen hadden we 1 veld, 16 teams en 3 scheidsrechters. Inmiddels zijn er 4 velden, 130 teams en 14 scheidsrechters.” Zo schetst organisator Robert Barclay de groei van het evenement in de loop der jaren. Inmiddels is Beach Soccer Rooi uitgegroeid tot het grootste Beach Soccer toernooi van Nederland. De winnende teams van Beach Soccer Rooi kwalificeren zich voor het Nederlands kampioenschap Beach Soccer in Scheveningen.

Rooi Live
Duizenden Rooienaren vieren samen het ‘Rooiste feestje van het jaar’. Lokaal talent, bekende Nederlandse artiesten en de gezelligste feestacts. Samen zetten ze de twee feesttenten in het Dommelpark compleet op zijn kop, drie avonden lang.  Het samenstellen van de line-up is elk jaar een mooie klus, vertelt Robert: Dit jaar zijn een aantal gevestigde namen geboekt zoals de legendarische dj’s Zany en DJ Jean. Een andere absolute publiekstrekker is de ABBA Tribute band A*Fever, zij speelden onlangs nog de grote Apollo tent van Paaspop plat.

De vrijdagavond staat vooral in het teken van dance, op zaterdag gaan we voor disco en op zondag wordt het een Nederlandstalig feestje in de grote tent op Rooi Live. Op het tweede podium zijn er hostings van Fatguys, Zomaar en Hitjesdag. Bekende namen in de line-up zijn verder René Schuurmans, Wesly Bronckhorst, Mr. Belt & Wezol, Michael Amani, Kruzo, Jeffrey Heesen, Jeroen van Zelst, Brian Cristopher, Team Disco Snolly en Smèrrig Diskjochies.

Laatste keer op De Neul?
Met Pinksteren weten zo’n zesduizend feestvierders de tenten van Rooi Live te vinden. “We kiezen met Rooi Live voor kwaliteit boven kwantiteit, legt Robert uit. Het is niet onze ambitie om veel verder te groeien. Wel om het ieder jaar beter, leuker en mooier te maken. En we denken dat we daar dit jaar weer in geslaagd zijn. We gaan uit van onze eigen kracht. De gemoedelijkheid, het lokale karakter, de saamhorigheid en betrokkenheid van honderden vrijwilligers. Dat zorgt voor de kenmerkende Rooise sfeer. En ook niet onbelangrijk: dankzij de inzet van alle vrijwilligers kunnen we het betaalbaar houden. De prijzen van toegangskaarten en consumpties rijzen overal de pan uit. Bij ons blijft het behapbaar. Wel zullen noodgedwongen volgend jaar naar een andere plek moeten verhuizen vanwege de verbreding van de Dommel, hierdoor gaat het gebied flink op de schop en wordt heringericht. Het is nog even afwachten in hoeverre de nieuwe situatie geschikt zal zijn voor Beach Soccer Rooi en Rooi Live. Dat is voor latere zorg geeft Robert aan, maar voor volgend jaar zullen we dus inderdaad op zoek moeten naar een nieuwe locatie.  

Toegangskaarten
Wil je Rooi Live bezoeken? Op www.rooilive.nl vind je alle informatie en toegangskaarten. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €17,50. Entree is alleen voor 16 jaar en ouder. Van Beach Soccer Rooi vind je alle informatie op www.beachsoccerrooi.nl of volg de social media kanalen van beide evenementen.