De spelers en staf kijken uit naar de trip.
De spelers en staf kijken uit naar de trip.

Op trainingskamp in Spanje: ‘Dit maak je maar een keer mee’

Sport

Nijnsel - Dat profclubs in de voetballerij regelmatig verre oorden opzoeken voor een trainingskamp is niks nieuws, maar dat ook amateurclubs uit de derde klasse deze trend volgen is bijna ongehoord. Het jaar begint dus ongetwijfeld zonnig voor het eerste elftal van VV Nijnsel. De spelers van de vereniging verruilen het koude Sint-Oedenrode voor het ‘iets’ warmere Gran Canaria.

Dat VV Nijnsel geen topstart heeft mag wel duidelijk zijn. Met maar twee punten uit elf wedstrijden gaat het elftal de winterstop in als laatste team in de derde klasse D. “Afgelopen seizoen zijn we natuurlijk kampioen geworden in de vierde klasse. Als je dan tegen teams zoals deze komt zie je het verschil in niveau. Iedereen is net wat fanatieker en foutjes worden acuut afgestraft”, aldus huidig vlagger en oud-speler Kay Gordijn.

Er moet verandering komen in de resultaten. Hoe bereid je een team nou beter voor op de tweede seizoenshelft? Geen extra trainingen of oefenwedstrijdjes, maar een trainingskamp in Gran Canaria natuurlijk! “Onze trainer nodigde ons voor een wedstrijd uit bij FC Den Bosch. Ze speelden tegen VVV Venlo en daar ontstond het idee eigenlijk. Na wat overleg met de club hebben we gewoon gezegd ‘Da gaan we doen!’ Uiteindelijk zijn we gaan zoeken en via trainingskamp.nl zijn we op Gran Canaria uitgekomen.”

“We gaan met 33 man, vanaf 5 tot 9 januari. Er zitten verzorgers bij, keeperstrainers en natuurlijk de hele selectie.” Voor een kleine club pakken ze het dus groots aan en dat doen ze niet voor niks. “We hopen door middel van het trainingskamp dat we natuurlijk betere resultaten halen. Het zou gaaf zijn als we kunnen bijbenen op dit niveau.” Kay voegt er nog wat aan toe: “Natuurlijk willen we daar dingen leren. Maar we willen er ook echt van genieten. Dit maak je namelijk maar een keer mee. Het is een herinnering voor het leven.”