De Dommeldippers zijn er ook bij.
De Dommeldippers zijn er ook bij. Foto: Nienke Habraken

Nieuwjaarsduik in Nijnsel

Sport

Nijnsel - vv Nijnsel bestaat ‘nog steeds’ 75 jaar en de feestelijkheden duren nog tot circa half juli 2024. Ze hebben al de nodige activiteiten achter de rug die op veel waardering konden rekenen en ook zeer divers waren. En over divers gesproken……

Op zondag 07 januari aanstaande organiseert de Jubileumstuurgroep in samenwerking met de Dommeldippers een heuse Nieuwjaarsduik die dit evenement al jaren met succes organiseren. Maar nu dus in Nijnsel. Best wel cool. Net als Jezus heel lang geleden door Johannes de Doper werd ondergedompeld in de Jordaan, zo gaan ze in Nijnsel nu ‘te water’ in de Dommel bij de brug aan de Lieshoutseweg, al zal de Jordaan destijds wel iets warmer zijn geweest. Maar niet getreurd of gezeurd, ze gaan ervoor. Dames en heren vanaf 14 jaar worden uitgenodigd om aan dit bijzondere en best wel stoere festijn deel te nemen.
Om half een die middag vindt er een instructie plaats in de kantine op het sportpark. Vervolgens gaan ze met zijn allen naar de brug waar Het Grote Moment gaat plaatsvinden. De Dommeldippers staan garant voor een goede en betrouwbare organisatie, de Reddingsbrigade Meierijstad en de EHBO zijn ook van de partij. Kortom, er wordt niets aan het toeval overgelaten.
Na het spektakel kan er warm (!) worden gedoucht en vanzelfsprekend staat er in de kantine ook een goed gevulde kop warme snert klaar. Daarna kun je de altijd gezellige nieuwjaarsreceptie van de vereniging binnenrollen, terwijl er ook nog een mooi aantal jubilarissen wordt gehuldigd. Klaarwakker, dat is zeker.
Aanmelden tot 30 december via ijsmeester jvheesch@worldonline.nl, de Nijnselse Henk Kroes, met je naam en leeftijd. Introducé(e)s en supporters natuurlijk ook van harte welkom!