Irda (r) en haar moeder Wilma.
Irda (r) en haar moeder Wilma.

Krachtig initiatief van Team Vermeltfoort

Zorg en Welzijn

Sint-Oedenrode - Op 6 juni 2024 zal Team Vermeltfoort deelnemen aan de bekende Alpe d’Huzes, een evenement waarbij deelnemers de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Dit krachtige initiatief wordt gedragen door een persoonlijk verhaal van verlies en veerkracht.

De motivatie achter de deelname van Team Vermeltfoort is diepgeworteld in persoonlijke tragedies en overwinningen. De familie Vermeltfoort uit Sint-Oedenrode heeft de verwoestende impact van kanker van dichtbij meegemaakt. In 2020 verloren zij hun dochter Irda aan longkanker. Dat zelfde jaar kreeg hun zoon Lot te horen dat hij een uitgezaaide melanoom had; na meerdere operaties blijft hij de ziekte moedig bestrijden. De belofte om deel te nemen werd ook gemaakt ter nagedachtenis aan een familielid dat in juli 2022 overleed aan alvleesklierkanker. Huidige strijders binnen de familie omvatten een dochter die vecht tegen uitgezaaide borstkanker en een tante die tegen longkanker strijdt. Onlangs heeft de familie afscheid moeten nemen van een goede vriend, Wim van Boxtel, die de strijd tegen longkanker verloor.

Het team, bestaande uit drie subteams, is vastberaden om niet alleen te lopen ter nagedachtenis aan hun geliefden, maar ook om bij te dragen aan de toekomstige behandeling en mogelijk zelfs de genezing van alle vormen van kanker. Met een streefbedrag van €3500 hoopt Team Vermeltfoort een substantiële bijdrage te leveren aan het onderzoek naar kanker. Het evenement en de deelname van Team Vermeltfoort zijn een oproep tot solidariteit. Iedereen wordt aangemoedigd om bij te dragen aan dit belangrijke doel en steun te bieden via hun fondsenwervingspagina: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/s/21577/26873/w.