Christa met Ivar op de tweede plek!
Christa met Ivar op de tweede plek!

Rooise politiehond tweede op NK

Sport

Sint-Oedenrode / Eindhoven - In het stadion van FC Eindhoven vond afgelopen weekend de Nederlandse Kampioenschappen Politiehond I, II, Objectbewakingshond en speurhonden plaats. Namens Politiehondenvereniging Steeds Paraat uit Sint-Oedenrode nam Christa Trouw met haar driejarige kruising Mechelse Herder Ivar deel. Samen werden ze tweede.

Na drie jaar wekelijks 15 á 20 uur trainen behaalde Christa met Ivar het afgelopen voorjaar het certificaat Politiehond I. Bijna werd de maximale score bereikt. Dit hoge aantal punten zorgde ervoor dat Christa eind juli meedeed aan een nominatiewedstrijd, welke zij met Ivar wederom met veel succes doorliep. Christa en Ivar trokken hiermee een ticket voor het NK binnen.

In de discipline politiehond I waren de zestien beste deelnemers uit heel het land geselecteerd om deel te mogen nemen aan het NK. Christa en Ivar waren vrijdags aan de beurt. Onder barre weersomstandigheden lieten zij samen zien dat zij uit het juiste hout waren gesneden. In de middag werden er door vele deelnemers nogal wat kostbare punten verspild, maar niet door Ivar en Christa. Tot aan de oefening terugroepen, werden er geen punten verspeeld. Deze oefening is altijd een van de spannendste oefeningen. De duizenden toeschouwers zijn dan muisstil. Nadat Christa haar hond had ingezet en deze ook weer nagenoeg bij haar terug was, begon het publiek te applaudisseren. Ivar reageerde hier op door stil te gaan staan en om te kijken. Kostbare punten werden hierdoor verspeeld. Nadat de rest van de oefeningen super afgesloten was, werd begonnen aan het lange wachten.

Zaterdags werden door leden van Steeds Paraat de overige acht deelnemers nauwlettend gevolgd. De zegeningen werden geteld. De kans op een podiumplaats kwam akelig dichtbij. Uiteindelijk kwam het verlossende woord, waarbij kenbaar werd gemaakt dat de winnaar drie punten meer had dan Christa. Een zeer trotse vereniging juichte de reservekampioen toe toen zij naar het podium liep. Drie jaar hard werken werd beloond met een zilveren rand. Christa gaat zich nu richten op haar zwangerschap. Tijdens de zwangerschap wordt er verder nagedacht over de toekomst van Ivar. Ivar zal of aan het werk gaan bij een politiekorps in de VS of Christa gaat Ivar verder opleiden in de discipline politiehond II.

Afbeelding
Afbeelding