Christian de Groot
Christian de Groot Foto: Jeroen van de Sande

De Bron podcast S3afl8: Innovatieve huisarts Christian & bevlogen leraar Jos

Human Interest

Aflevering 8 van het derde seizoen van De Bron podcast neemt luisteraars mee op een boeiende reis door de wereld van zorg en onderwijs. In deze aflevering worden Geert en Jeroen vergezeld door twee inspirerende gasten: de innovatieve huisarts Christian de Groot en de bevlogen aardrijkskundeleraar Jos van der Zanden, die zijn passie deelt voor het onderwijzen van mavoleerlingen in Best.

Het gesprek begint met Christian de Groot, een huisarts die niet alleen medische kennis bezit, maar ook een innovatiedrift heeft. Hij vertelt over hoe hij technologische innovaties en data-analyse gebruikt om de zorg voor zijn patiënten te verbeteren. Christian deelt fascinerende inzichten over hoe digitale hulpmiddelen de gezondheidszorg kunnen transformeren en de relatie tussen artsen en patiënten kunnen versterken.

Daarna schakelen Geert en Jeroen over naar Jos, de gedreven aardrijkskundeleraar die zijn passie voor geografie en onderwijs naar een hoger niveau tilt. Jos deelt zijn traditionele benaderingen in een modern jasje door informatie te koppelen aan actualiteit. Op die manier kan hij aardrijkskunde boeiend en relevant maken voor mavoleerlingen in Best. Hij bespreekt interactieve leermethoden, veldwerkervaringen en het belang van geografische bewustwording in de moderne wereld.

Het gesprek tussen Geert, Jeroen, Christian en Jos is zowel inspirerend als verhelderend na een prachtige kermisweek. Deze aflevering van De Bron podcast biedt inzicht in hoe verschillende vakgebieden kunnen samenwerken om vernieuwing te stimuleren en wederom een brede glimlach. Het is een must-listen voor iedereen die geïnteresseerd is in de kracht van ideeën en de impact ervan op de samenleving.

Klik op deze link en luister!

Jos van der Zanden