Wesley Peters aan het werk als pakwerker.
Wesley Peters aan het werk als pakwerker. Foto: Peter Verrijdt

Rooise politiehonden wederom naar NK

Algemeen Sport Human Interest

Sint-Oedenrode - Op 6 en 7 september 2019 nemen Wesley Peters met zijn Mechelse Herder Nero en Hans Verwegen met zijn kruising Mechelse Herder Rico deel aan het Nederlands Kampioenschap.

In mei nam Wesley namens Politiehondenvereniging Steeds Paraat uit Sint-Oedenrode deel aan de voorjaarskeuring, net als Eduard Hoekstra met zijn kruising Mechelse Herder Ringo. Eduard en Ringo behaalden daar een prachtig certificaat Politiehond 1 met 412 punten, waar er maximaal 435 behaald konden worden. Wesley en Nero gooiden daar een schepje bovenop en behaalden een certificaat Politiehond 1 met 430 punten. Ringo is inmiddels verkocht en gaat de beveiliging van een particulier hovenierbedrijf verzorgen. Wesley en Nero hebben in juni een gooi gedaan om zich te kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen. Ze behaalden op deze dag 434 punten. Of de totale punten van Wesley en Nero genoeg waren bleef nog lang onzeker.
Op 6 juli nam Hans Verwegen met zijn kruising Mechelse Herder Rico deel aan de zomerkeuring. Hans behaalde met Rico een certificaat Politiehond 1 met 433 punten. Dit resulteerde erin dat ook dit koppel een gooi wilde doen om kans te maken op een van de veertien plaatsen op de Nederlandse Kampioenschappen. Op 28 juli namen Hans en Rico deel aan de nominatiewedstrijd en behaalde het duo 430 punten. Hiermee werd voor zowel Wesley en Nero als Hans en Rico duidelijk dat zij zich beiden hadden gekwalificeerd om op 6 en 7 september te mogen deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen te Eindhoven.
In 2018 behaalden Toon Renders met Yoep een tiende plaats en verzorgde Wesley het pakwerk. Steeds Paraat is er dan ook super trots op dat er dit jaar twee deelnemers zijn van de vereniging. Hiermee heeft de Rooise politiehondenvereniging zich wederom op de kaart gezet. Dat Nederland wereldwijd hofleverancier van politiehonden in de wereld is, is al langer bekend. Maar al een aantal jaren blijkt dat de allerbeste onder andere uit Sint-Oedenrode komen.
Nero en Rico mogen op 6 en 7 september worden aangemoedigd. Om 09.00 uur wordt deze dagen aangevangen met appèl en zoekoefeningen. Het spectaculaire stelwerk vangt aan om 13.30 uur. De locatie betreft het FC Eindhoven Stadion (Jan Lauwers), Charles Roelslaan 1 5644HX Eindhoven, de toegang is gratis. 
 

Wil je wedden op sport? Sportweddenschappen plaatsen kan eenvoudig online!

Hans en Rico.