Afbeelding

Attaque begint seizoen met kleine nederlaag

Sport Sport Sport

Sint-Oedenrode - Na een korte winterstop zijn de mannen van TTV Attaque begonnen aan de voorjaarscompetitie 2023. Het hervormde team begon de competitie aardig, maar wist zichzelf niet te belonen met een gewenst resultaat.

Tegenstander vrijdagavond was Irene 5. In de Tilburgse accommodatie was het ronduit koud, met binnentemperaturen van een graad of negen kregen de mannen een extra uitdaging te verduren. Het leek aan het begin van de avond de Rooise mannen niet te deren: Niels Braams en Job van Galen wisten beiden direct hun eerste partij binnen te halen. Leon Huijberts had het een stuk lastiger tegen zijn eerste tegenstander en wist dan ook niet te winnen. Niels en Job kwamen in actie bij het dubbelspel er sleepten de winst binnen, waardoor er een vroege 3-1 voorsprong was.

Daarna kwam de klad er wat in. De Tilburgse tegenstanders wonnen vier enkelpartijen op rij, waardoor de voorsprong om werd gezet in een 5-3 achterstand. Het was in de negende partij aan Niels om wat terug te doen. Na een bloedstollend einde van de partij wist Niels de beslissende game met 14-12 te winnen. Een gelijkspel zat er nog altijd in, het was aan Job om deze veilig te stellen. Het leek er ook lang op dat dit ging lukken: Job won de eerste twee games en was in de vierde game dichtbij de overwinning. Deze glipte helaas net uit zijn vingers, waarna hij ook game vijf niet wist te winnen.

De ontmoeting eindigde in een 6-4 overwinning voor de Tilburgers. Voor Attaque betekende het een ietwat teleurstellende nederlaag, zeker omdat de mannen wellicht wat meer verdiend hadden.

Attaque 2 laat weinig over van tegenstander
Attaque 2 is als promovendus de vijfde klasse ingegaan, maar heeft een kwaliteitsimpuls gekregen, waardoor een plaatsing hoog op de ranglijst het doel is. De eerste horde voor de mannen is Return Oss 4, waar de mannen bij op bezoek gingen. Stefan Kerk beet het spits af en won eenvoudig zijn eerste pot. Robert Wielink en Bram Marinus deden dit voorbeeld goed volgen, waarna Stefan en Robert ook het dubbel wisten te winnen.

Stefan wankelde tijdens zijn tweede partij hier en daar, maar zette op tijd een tandje bij, waardoor halverwege de avond de stand al 0-5 voor de Rooienaren was. Bram wist vervolgens het zesde punt binnen te halen, waarna Robert een spannende partij zou spelen. Hij moest de winst wel aan zijn tegenstander laten, waardoor het eerste verliespunt een feit was. Bram zijn laatste partij van de avond was direct ook de enige vijfsetter van de avond. Hij wist deze wel te winnen, waardoor hij de avond afsloot met een drie uit drie score. Stefan wilde hetzelfde doen en deed dat met verve. Robert mocht de avond afsluiten en deed dat met een overtuigende winstpartij. Zo begonnen de mannen van Attaque 2 met een klinkende 1-9 overwinning, een sterk begin van hopelijk een sterk seizoen.

Attaque 3 pakt knap gelijkspel
Voor Attaque 3 was de eerste speelronde er vooral een waarin de debutanten hun eerste competitie-ervaring op gingen doen. Dit gebeurde in Asten, tegen ATTV 71 3. Lars van Driel mocht als eerste aan de bak en won direct de eerste game. Zijn tegenstander wist daarna echter een extra versnelling te vinden, waardoor het eerste punt richting ATTV ging. Iroy van Driel begon overtuigend en gaf zijn tegenstander slechts elf punten in drie games. Mirco Schepens bekroonde zijn debuut direct met een overtuigende 3-0 overwinning. Iroy en Mirco speelden het dubbelspel en wisten deze in vier games te winnen. Zo stond er al een 1-3 voorsprong op het bord.

Lars wist ook in zijn tweede duel een game te winnen, maar zag deze partij naar zijn tegenstander gaan. Mirco kwam dichtbij zijn tweede overwinning, maar verloor de beslissende game. Iroy wist het team wel weer op voorsprong te brengen met opnieuw een 3-0 overwinning. Mirco rondde zijn eerste ontmoeting af met een tweede winstpartij en bracht de stand op 3-5. Een overwinning zou er helaas niet van komen. Lars verloor zijn laatste pot in drie games en ook Iroy wist zijn laatste pot niet te winnen. Toch begint het nieuwe team met een knap gelijkspel, iets wat de mannen alleen maar vertrouwen zal geven richting de rest van het seizoen.