Rian Koster met Dino
Rian Koster met Dino

Nijnselse ruiterdagen goed verlopen

Sport Sport

Sint-Oedenrode - In het weekend vonden de jaarlijkse Nijnselse ruiterdagen plaats op de buitenterreinen van familie Van de Oetelaar in Schijndel. Waar het vrijdag een beetje regende, viel er zaterdag veel meer uit de lucht. De bodem hield zich echter goed en er kon gewoon gesprongen worden. 

Op vrijdag was Annette Swinkels de winnaar van de klasse 120cm. Annette en Ibiza reden 2 foutloze fases. De tijd van de tweede fase was 0,68 seconde sneller dan de nummer 2. In de klasse 11o cm was het schavot voor 2/3e gevuld met Nijnselse ruiters. Suzan van Gastel en haar paard Lanitha werden tweede. Marwin van de Nieuwenhuijzen en zijn paard Kate waren iets langzamer in de tweede fase en werden derde in deze klasse. Marwin en zijn paard Zeppelin werden zesde. Op zondag werd Marwin in de 120cm klasse derde met zijn paard Clash.

Zondag werd volop genoten van het prachtige weer. Julia Jansen startte haar pony Ronaldo in de klasse DE 70cm en werden beoordeeld op stijl. Julia en Ronaldo reden twee foutloze rondes. De jury beloonde de foutloze barrageronde met 79 stijlpunten, goed voor een tweede prijs. Rian Koster en haar pony Dino startte in de klasse C 70cm. Zowel voor het basisparcours als de barrage werd de rijstijl beoordeeld met 80,5 punten en de eerste prijs. Jay Foolen en zijn pony Saartje reden ook in deze klasse. In het basisparcours viel een balkje. Zowel Jay als Rian zijn met hun pony’s toe aan een nieuwe uitdaging, Ze startten hun pony’s in de klasse C 80cm. klassiek op tijd. Ze reden allebei mooie rondes, maar vielen niet in de prijzen. De binnenbak was ingericht voor de allerkleinste. Maar liefst 29 kinderen reden mee met de bixie.

Marieke ging tussen alle werkzaamheden op het concours ook nog naar een dressuurwedstrijd in Heeswijk Dinther. Scoorden ze vorige week nog 67%. In Heeswijk Dinther was de jury zeer tevreden met wat de nieuwe combinatie liet zien. Op het eerste onderdeel, het binnenkomen, werden ze beoordeeld met een negen. Deze week beoordeelde de jury haar proef met 76% en een eerste prijs in de klasse L1.