Afbeelding

Geslaagde Nijnselse ruiterdagen

Algemeen

Nijnsel - Dit weekend werden op de terreinen van de familie van Gastel het outdoor gedeelte van de Nijnselse ruiterdagen 2017 verreden. Op vrijdag zijn ze begonnen onder een bleek zonnetje en op zondag geëindigd onder een stralende zon met de pony`s.

Op vrijdag begon Suzan van Gastel gelijk met winst in de eerste rubriek springen klasse M met een nieuwe troef Disney Go. In de klasse Z/ZZ eindigde Suzan met haar paard Eye Cather Go met een tweede prijs en met Fergie met een vierde prijs. Marwin van den Nieuwenhuijzen eindigde met een vijfde prijs in deze klasse.
Hierna werd het springen klasse B verreden. In deze klasse is niet alleen foutloos rijden in een snelle tijd doorslaggevend maar worden ook punten gegeven voor stijl en wijze van rijden. Linda van Gastel en haar paard Coco Flanel reden in deze klasse in de barrage de meeste stijlpunten bij elkaar en eindigden met een eerste prijs. In de opvolgende klasse L ging de winst weer naar Suzan met het paard Hercules. Dit was waarschijnlijk een van de laatste wedstrijden van Suzan op Hercules want dit paard wordt binnenkort weer bereden door Moniek van Gastel die zondag ochtend bevallen is van een zoon. Over een aantal jaren verschijnt deze waarschijnlijk ook in DeMooiRooiKrant als hij met zijn pony op wedstrijd gaat.
Op zaterdagochtend begonnen ze met het springen klasse B. Hier eindigde Linda van Gastel met een tweede prijs en Judith van den Nieuwenhuijzen en het paard Izaminka B met een achtste prijs.
In de klasse L eindigde Suzan met een eerste prijs met het paard Happy en met een derde prijs met het paard Grazia Go. Marwin eindigde in deze klasse met een vijfde en zesde prijs met de paarden Gigi Carmen en Giola. In de klasse M eindigde Marwin met een vierde prijs met het paard Gigi-Carmen. Mandy Janssen eindigde in deze klasse met een vijfde prijs met het paard Gibson S.
In de klasse Z/ZZ eindigde Suzan met het paard Enrico du Mesnil met een eerste prijs en met Fergie
met een vijfde prijs. Marwin eindigde in deze klasse met een vijfde prijs.
Dit weekend verschenen Thom van Dijck en zijn paard Don Diablo aan de start op een internationale springwedstrijd op de terreinen van Jan Tops. In een tweesterren 1.35m wedstrijd reden Thom en
Don Diablo een mooie foutloze ronde. Eveline Hazenberg en haar paard Eagle verschenen vorige week aan de start op een dressuurwedstrijd te Liempde. De jury beloonde haar proeven met respectievelijk 63 en 68.7% beide goed voor een tweede prijs.