Eveline Hazenberg
Eveline Hazenberg

Laatste wedstrijd Nijnselse Ruiterdagen

Sport

De laatste wedstrijd van de Nijnselse Ruiterdagen bestond uit een indoor dressuur wedstrijd voor pony`s, welke gold als selectie voor kring Eindhoven de Kempen. De hele zondag heeft de jeugd van 6 tot 18 jaar met pony`s gestreden voor wat ze waard waren.

Om negen uur werd gestart met de klasse AB/B. Meike Nooijen kwam in deze klasse aan de start met haar pony Milagros Black Magic. Deze combinatie verkeerd in topvorm. Ook deze week had de concurrentie het nakijken en eindigde ze op de eerste plaats met 66.3%.
In de klasse DE/l1 kwam Larissa laenen met haar pony Kasandera aan de start. Met 64 % eindigde ze op de zevende plaats. Eveline Hazenberg en haar pony Anet beheersen alweer wat moeilijker oefeningen en startten in de klasse DE/L2. De jury beloonde hun proef met 65 % wat goed was voor een vierde prijs. De pony van Kim van Esch Lady Sita beheerst al de schouder binnenwaarts, een oefening die gevraagd wordt in de klasse CDE/ M1. De proef van Kim en Lady Sita werden door de jury beloond met 61.7 % en een zevende plaats.
De springruiters van de Nijnselse ruiters waren te gast op het indoor spring concours te Schijndel.
Voor Bart Kluijtmans en zijn paard Florett D Was het alweer een tijd geleden dat ze in de wedstrijdring verschenen. De rentree was echter zeer succesvol. Florett D liet in de klasse B dankzij de kundige aanwijzingen van Bart zowel in de eerste als de barrage ronde alle balken in de lepels liggen en verdienden hiermee 77.5 stijlpunten en de vierde prijs. Eline Peters en haar paard Forever Alve kwamen ook de start in deze klasse . In de barrage ronde beloonde de jury hun parcours met 77 stijlpunten goed voor een tiende prijs. Op zondag behaalde Thom van Dijck en zijn paard Cinderella Z
in de klasse M na twee foutloze rondes de zevende prijs. Marwin van den Nieuwenhuijzen en zijn paard Eton reden in de barrage van deze klasse iets langzamer en eindigde op de negende plaats.