Foto: Ivo Rijniersce
Foto: Ivo Rijniersce

VDZ Racing SKEG-kampioen

Sport

Zondag 1 november heeft team VDZ Racing, met coureur Roel van der Zanden en navigator Ilse van de Sande, enerverende momenten gekend in de Twente Rally in Hengelo en omgeving. De rally werd na 9 klassementsproeven gefinisht als 29e overall. Even stonden ze 21e. Bij een moment van weinig zicht – mist - maakte Roel echter een inschattingsfout en stuurde de auto een weiland in.

Toch viel het eerste kampioenschap in de pocket van VDZ Racing: dankzij de finish is het "Stoer Kieken en Goan!"-kampioenschap binnengehaald. Dik 30.000 mensen keken toe.
De rally startte goed voor VDZ Racing. De goede tijden werden voortgezet op de volgende 3 proeven wat tot de 24e plaats leidde. Was het 's ochtends vroeg nog ietwat mistig, gaandeweg de eerste proeven trok de lucht flink open. Zoals gewoonlijk in Hengelo was het vooral op de DHL Arena op het industrieterrein een enorme zee van mensen.

Het heftigste moment van de dag volgde dus in de laatste proef. Tot dan toe was het een probleemloze wedstrijd en de equipe was zichtbaar zeer relaxed. Het was net donker toen de laatste proef werd gestart. Daarbij kwam nog eens de mist, wat tot gevaarlijke taferelen leidde. Op sommige punten was het zicht slechts enkele meters. Op zo'n moment moest een haakse bocht genomen worden. Door een klein inschattingsfoutje kwam de bocht niet helemaal goed uit en belandde de equipe in een weiland vlak naast de weg. Na lang trekken is de auto uiteindelijk met de hulp van een auto van een marshall los getrokken. Via een andere route kon de weg wel bereikt worden waarna de weg met flink tijdverlies werd vervolgd. Aan de finish was de vreugde daar! Finishen was voldoende voor het SKEG-kampioenschap en daar heeft het hele team enorm haar best voor gedaan. Na wat wisselvallige resultaten in 2015 is het seizoen op een mooie manier afgesloten.

Roel: "Wat een wedstrijd was het. We begonnen met mooi weer en we hebben heerlijk gereden. De proeven in Hengelo zijn verschrikkelijk technisch en snel. Dit was ook te merken aan het hoge aantal auto's dat in de sloot of de struiken is beland. Wij deden het niet slecht en konden voor het eerst dit seizoen het tempo van 350Z Challenge kampioen Erwin Klippel weer redelijk volgen. Helaas heb ik op de laatste proef een knullig foutje gemaakt waardoor we even vast hebben gestaan. De komende tijd hebben we nog een aantal tests en leuke evenementen gepland. In afwachting van de toekomstplannen van de 350Z Challenge en de rallykalender van 2016 gaat we kijken hoe we het volgend jaar aan gaan pakken." Seizoen 2015 zit er voor de rally's op. De komende tijd vinden er wat tests plaats, o.a. op Spa-Francorchamps, de sponsordag en de official-dag van de KNAF.