Boskant loopt averij op in race naar kampioenschap

Het is Boskant niet gelukt een einde te maken aan de zegereeks van FC Uden. De Udenaren wonnen de kraker met 0-3 waardoor de achterstand op de koploper is opgelopen tot 8 punten.

De laatste 10 minuten van de eerste helft bleken, achteraf gezien, beslissend in de uitslag van de topwedstrijd die Boskant 1 afgelopen zondag speelde tegen koploper FC Uden. Na het openingsdoelpunt van de bezoekers kreeg Boskant via een penalty een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Die kans werd echter niet benut, waarna het 2e doelpunt van FC Uden, vlak voor de theepauze, de bezoekers in een fluwelen zetel hielp.

Voor rust was Boskant lange tijd gelijkwaardig aan de bezoekers. FC Uden was technisch wat vaardiger, maar Boskant compenseerde dat ruimschoots met haar inzet. FC Udens topscorer Patrick Witjes was de eerste die op zoek ging naar een doelpunt. Binnen enkele minuten was hij er al twee keer dichtbij, maar Boskant doelman Erwin Brouwers bleek een betrouwbare sluitpost. In de 7e minuut kreeg Patrick nogmaals een goede kans, in vrije positie kopte hij de bal in de handen van Erwin. In de 11e minuut had Pieter van de Warenburg de 1-0 op z’n schoen. In kansrijke positie raakte hij de bal echter onvoldoende. Daarna was het enkele keren net niet voor Boskant; een vrije trap van Ron van Uden in de 27e minuut ging net naast en FC Uden verdediger Rik vd Boom wist drie minuten later via een goed blok nog net voorkomen dat Maikel Merks de bal bij de geheel vrijstaande Ron kon bezorgen. In de 33e minuut verraste Brett Veldkamp de FC Uden keeper bijna met een “verdekte” schuiver, maar doelman Dennis van Ballegooy wist de bal, met wat grabbelwerk, over de achterlijn te werken. Uit de corner had het ook nog gekund, maar helaas was er bij de scrimmage die ontstond, geen Boskant voet in de buurt. In de 38e minuut kwam FC Uden op voorsprong. Een verre trap van doelman van Ballegooy, een misrekening van de Boskant verdediging en een ijskoude Moukhtar Soury waren er de oorzaak van dat Erwin de bal uit de netten moest halen: 0-1. In de 42e minuut kreeg Boskant een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Scheidsrechter R. Vissers was trouwens wel heel streng toen hij na een actie van FC Uden speler David van de Elzen de bal op de stip deponeerde. Doelman van Ballegooy ranselde de bal van Pieter van de Warenburg echter uit z’n doel; weg kans. Toen enkele minuten later Stefan Cleveringa een voorzet vanaf rechts droog langs Erwin schoot, werd de thuisclub met een flinke tegenvaller de theepauze ingestuurd.
Vanzelfsprekend ging Boskant na rust met nog meer inzet op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar meer dan enkele kleine kansjes leverde dat niet op. In de 82e minuut maakte Stefan Cleveringa met z’n 2e doelpunt aan alle spanning een einde. Na een steekbal door de midden dook hij vrij op voor Erwin die met een sleepbeweging de verkeerde hoek in werd gestuurd: 0-3 en einde wedstrijd. Bijna nog scoorde Boskant, maar doelman van Ballegooy wist nog net een vinger te krijgen onder het lobje van Edo Brans.

Voor de bezoekers is het de 12e overwinning op rij waardoor ze acht punten voor staan op Boskant. Het zal raar moeten gaan als het kampioenschap niet naar Uden gaat, maar ………….. . Boskant bezit, nog steeds riant, de tweede plek. Aanstaande zondag wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop. Boskant gaat op bezoek bij het taaie SCMH. Dan kunnen ze laten zien dat ze, na FC Uden, toch de beste zijn!