Snel-schaak-kampioen RDS

Sint-Oedenrode - Afgelopen maandag werd flink gestreden om de titel snel-schaak-kampioen bij de Rooise Dam- en Schaakvereniging.

Met zestien mensen werd de strijd aangegaan. Na voorrondes in groepen kwam er een finalegroep. Daar bleef het tot de laatste partij spannend. Twee schakers die tot dan toe geen enkele partij van de, tot dan toe 9 gespeelde wedstrijden, hadden verloren, moesten tegen elkaar in de finale. Martijn Bax trok aan het langste eind, hij versloeg René Dekkers.

Eindstand groep 1
1. Martijn Bax 2. René Dekkers 3. Harry Willems 4. Bert de Laat 5. Lex van Kempen 6. Adri der Kinderen
Eindstand groep 2
1. Jan Dekkers 2. Paul van Nuland 3. Ad Verhagen 4. Jan Tils 5. Herman van Kessel 6. Wim van der Heyden
Eindstand groep 3
1. Jos van de Biggelaar 2. Ad Foolen

Komende maandag gaat kampioen Martijn Bax simultaan spelen. Hij neemt het op tegen een ieder die tegen hem wil spelen. En dat dus allemaal tegelijkertijd. Er komt een ronde met tafels waar de tegenspelers plaatsnemen, hijzelf loopt in het midden alle borden af tot alle partijen klaar zijn. Een hele uitdaging. Iedereen die mee wil doen is van harte welkom bij de Helden van Kien: start 20.00u.