Eerste winst MHC Heren 1

Sint-Oedenrode - Heren 1 van MHC speelde dit weekend een thuiswedstrijd tegen Warande. Warande, de promovendus, stond voor de wedstrijd op 1 punt. Voor heren 1 een belangrijke wedstrijd, want na vier verloren wedstrijden was Rooi gebrand om te winnen en de eerste punten te pakken.

Ook de supporters wisten dit en kwamen in grote getalen naar de wedstrijd. Heren 1 begon goed in de eerste helft. Met aanvallend spel kon de thuisploeg de verdediging van Warande onder druk zetten. Het duurde dan ook niet lang voordat het eerste doelpunt voor Rooi viel. Willem van der Heijden scoorde uit een strafcorner. Heren 1 bleef goed spelen en gaf geen kansen weg. Vlak voor rust was het weer raak. Een hoge bal kwam aan bij Matthijs van Roessel die daardoor oog in oog met de keeper kwam. Echter was het niet Mathijs die scoorde, want hij legde de bal af op Tom van den Akker die voor leeg doel stond en doel trof. Met een stand van 2-0 gingen de beide teams rusten. In de 2e helft was het spel evenwichtiger. Warande kon beter in het spel komen en kreeg meer kansen. Het spel ging over en weer met kansen voor beide teams. Warande scoorde de 2-1 uit een strafcorner. Het werd dus toch nog spannend. Echter liet Rooi zich niet van de wijs brengen en werd een strafcorner versierd. Gijs Wijnands, die zijn debuut maakte, dook ineens voor de keeper op en tipte de bal tussen de benen door in het doel.
Het spel ging door en in een moment van verslapping bij Heren 1 wist Warande te scoren. Met de 3-2 was de marge weer verkleind naar één doelpunt verschil. Uiteindelijk viel de beslissing toen Mathijs van Roessel de 4-2 binnen prikte. De eerste winst voor Rooi was een feit. En de ontlading was groot. Man of the match werd Gijs Wijnands door zijn goal tijdens zijn debuutwedstrijd. Volgende week staat de derby tegen Schijndel op het programma.