Afbeelding

Zeer succesvolle Clubkampioenschappen

Sport

Sint-Oedenrode - Voor de vijftiende keer mocht L. van den Biggelaar Installatietechniek zich hoofdsponsor noemen van de Clubkampioenschappen van TV de Kienehoef. In twee weken tijd hebben 202 spelers, 259 wedstrijden gespeeld verdeeld over 28 onderdelen. We kunnen als organisatie met trots terugkijken op een zeer succesvol toernooi.

Afgelopen zondag was de finaledag waar spanning en meedogenloze inzet vanaf spatte. Dit was ook aan het publiek te merken die we in grote getale mochten verwelkomen op ons park. Als dank voor steun en toeverlaat werden zij getrakteerd op mooie wedstrijden, tal van zonnestralen en bitterballen. In het heren enkelspel mocht Evert Pluk zich voor de 7e opeenvolgende keer clubkampioen noemen in de hoogste categorie. Koen van Kessel, de door menigeen gevreesde tegenstander, kon helaas geen vuist maken en verloor met 6-1 en 6-2. In de ochtend werd ook het dubbelspel in de koningsklasse op naam geschreven van Evert. Met zijn vertrouwde dubbelpartner Timo Foolen werden in een spannende wedstrijd Pepijn van Rooi en Hans Verhagen moeizaam opzij gezet. De eerste set ging met 6-2 naar Evert en Timo, waarna Hans en Pepijn sterk terugkwamen in de tweede set (6-4). In een beslissende derde set trokken Evert en Timo met 6-4 aan het langste eind.

Bij de dames was Malou Oosterholt voor de tweede opeenvolgende keer de koningin van het enkelspel in de hoogste damescategorie. Ze speelde, net als vorig jaar, de finale tegen Lisanne Mathôt. Helaas wist Lisanne de voorkennis over het spel van haar opponent niet om te zetten in winst. In een spannende wedstrijd werd het 6-2 en 6-4. In het dubbelspel in de hoogste categorie mocht Malou samen met haar tennispartner Marca Dortmans aantreden. In Nelleke van Gerwen en Marianna van Zutphen troffen zij getergde tegenstandsters. Met name in de tweede set was het erg spannend maar uiteindelijk waren het toch Marca en wederom Malou die als clubkampioenen de tennisbaan konden verlaten. De wedstrijd werd gewonnen met 6-3 en 7-5.

In de gemengd dubbel was het aan Koen van Kessel om zijn eerdere verliespartij weg te spoelen. Hierin trof hij, samen met Kimberley van Steenbergen, in Michelle Hoogeveen en Rob van den Hurk een gelijkwaardige tegenstander. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 6-4 en 6-4 overwinning voor Kimberley en Koen waardoor Koen toch nog een winstpartij op de finaledag op zijn naam mocht schrijven.

Tenniskids

Naast de senioren en oudere jeugd kwamen ook de jonge Tenniskids in actie. Zo'n 25 kinderen kwamen uit in de categorieën rood, oranje en groen. Tijdens de finales van de senioren werden ook de finales gespeeld tussen de twee beste spelers van deze categorieën. Het massaal toegestroomde publiek bekeek de finales, waarin tot de laatste snik werd gestreden om de eerste plaats.
Uiteindelijk feliciteerden we de volgende clubkampioenen: Daan Heijkmann (Rood 2), Boet v.d. Akker (Rood 1), Linde Bollen (Oranje), Noud Bollen (Groen 2) en Tristan van Erp (Groen 1).

Afbeelding