Afbeelding

Drie Rooise tennissers in actie

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver: de beste spelers van de districten West-, Centraal- en Oost-Brabant kruisten de degens tijdens de Brabantse Jeugdmasters (BJM). Deze spelers hadden zich eerder dit jaar in de kijker gespeeld door bij de top 4 van hun district te eindigen.

Ook voor Sint-Oedenrode was het een mooi moment: maar liefst drie deelnemers aan de BJM kwamen namelijk uit dit mooie dorp; Jade Kluijtmans (t/m 14 jaar), Ruben Plaat (t/m 12 jaar) en Tim Heijmans (t/m 16 jaar).
Voor laatstgenoemde begon het evenement, gehouden op de gravelbanen van TC Goirle en De Pellikaan wel erg vreemd. Niet alleen zijn eerste, maar ook de tweede tegenstander gaf een walkover, waardoor hij op zaterdag niet in actie hoefde te komen. Hierdoor stond hij direct in de halve finale, waarin hij uitkwam tegen de Sonse Tom Lieverse. Hoewel Lieverse een moeilijk seizoen kent, wist hij Tim met tweemaal 6-2 toch redelijk eenvoudig te verslaan. In de wedstrijd om de derde plaats wist hij echter orde op zaken te stellen en schakelde hij de – voor zijn leeftijd boomlange – Wouter Janssen met tweemaal 6-3 uit. Voor Ruben Plaat begon het toernooi wel op zaterdag. In de poule nam hij het op tegen Pepijn Bastiaansen en de als tweede geplaatste Wesley Vromans. Met twee klinkende zeges (6-2 6-4 en maar liefst 6-2 6-0 tegen Vromans) stelde hij zijn plaats in de halve finales veilig. Dit werd een echte kraker tegen zijn vriend Wout Vermeer. Van de zeven ontmoetingen die de heren voorafgaand aan de partij tegen elkaar hadden gespeeld, ging de zege maar liefst vijf keer naar Vermeer. Ondanks deze geschiedenis begon Plaat echter goed aan de partij en won de eerste set met 7-6. Daarna kwam zijn tegenstander echter beter in zijn spel en trok de wedstrijd alsnog met 6-4 en 6-2 naar zich toe.
Ruben wist de prestatie van Heijmans wel te evenaren, doordat zijn tegenstander Rayan Damnati een walkover gaf in de wedstrijd om de derde plaats. Met twee spelers bij de beste 3 kon de als eerste geplaatste Jade Kluijtmans eigenlijk niet achterblijven. Door haar status begon de linkshandige Rooise direct in de kwartfinales tegen de Centraal-Brabantse Noufayla Benjaddi. Met sterke groundstrokes en veel winners veegde Jade haar met 6-0 6-1 van de baan. In de halve finale trof ze wederom een tegenstandster uit Centraal-Brabant, de als vierde geplaatste Jaynie van Wanrooy. Ook Jaynie werd met gemak verslagen. Na ongeveer een uur kon Jade zich na een 6-1 6-2 overwinning opladen voor de finale tegen haar trainingsmaatje Nika Beukers. Met een 1-1 tussenstand in onderlinge ontmoetingen kon het alle kanten op. Na een te overmoedige start van Jade ging de eerste set met 6-1 verloren. Brutaal pakte Jade in set twee een 5-2 voorsprong en wist ze de set in een tiebreak binnen te slepen. In de beslissende set liet Jade zich door de ietwat onsportieve Beukers aan de kant zetten: 6-4, waarmee ze eindigde als nummer twee van Brabant! Volgend jaar zullen de Brabantse kampioenschappen waarschijnlijk plaatsmaken voor landelijke kampioenschappen. Hopelijk wederom met veel Rooise inbreng!