Afbeelding

Ollandia stelt teleur tegen Fiducia.

Sport

Sint-Oedenrode - Op sportpark De Blaarpeel in De Rips was Ollandia afgelopen zondag te gast om de openingswedstrijd in de 5de klasse F seizoen 2016-2017 te spelen tegen de mannen van Fiducia. De combinatie van een aantal jonge spelers met een aantal geroutineerde en ervaren spelers was de vertrekpositie van trainer Hugo van de Sanden.

Dat lukte aardig het eerste kwartier. Ollandia had het betere van het spel, combineerde goed en met regelmaat konden de spitsen van Ollandia gevaarlijk opereren in het doelgebied van de tegenstander. Maar als de geboden kansen om op voorsprong te komen niet worden benut, sluipt de onrust in de ploeg. Daar profiteerde Fiducia van, het speelde zich beter in de wedstrijd en probeerde met snelle counters de achterhoede van Ollandia te ontregelen. De defensie van Ollandia is echter alert en daadkrachtig en niet van plan mee te werken aan een voorsprong voor Fiducia. In de 40ste min neemt Ollandia de leiding door een prachtig doelpunt van Stefan Erven die de assist van Paul van Driel op precisie weet in te schatten en met een geplaatste bal verschalt hij de goalie van Fiducia. 0 – 1. Het Ollandia feestje duurde maar kort want 2 min later, in een moment van onoplettendheid profiteerde Marijn Verheggen van de geboden mogelijkheid om genadeloos uit te halen. Ruststand 1 – 1.

Over de 2de helft kunnen we kort zijn. Ollandia had simpelweg geen antwoord op de aanvalsgolven en het goede spel van Fiducia. Binnen een kwartier fabriceerde Fiducia een schot op de lat, en 2 doelpunten, een van Martien Ploegmakers en een van zijn broer Pieter. Na 60 min stond de stand van 3 – 1 op het scorebord en was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase van de wedstrijd maakt Marijn Verheggen er nog 4 - 1 van. Een doelpunt uit het boekje, voorzet prachtig ingekopt, heerlijk om te zien maar alleen van statische waarde. Ollandia is verslagen en verlaat gedesillusioneerd het veld, er is nog veel werk aan de winkel. Zondag staat er voor Ollandia de eerste thuiswedstrijd van deze competitie op het programma. Hiervoor komt het team van ELI uit Lieshout naar sportpark Ekkerzicht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding