Nijnsel blijft derdeklasser

Sint-Oedenrode - Het nacompetitie-toetje smaakte goed maar de tafel is nu toch afgeruimd. Het succesvol tweeluik tegen PSV Amateurs kreeg geen vervolg omdat de pijp na een lang en zwaar seizoen iets te vroeg leeg was. Er werd op zondag 29 mei tegen TSC in Oosterhout nog een puike eerste helft op de mat gelegd, maar vervolgens kregen we in de drie volgende helften een diarree aan doelpunten tegen.

Had natuurlijk ook te maken met een waslijst aan blessures die zich de afgelopen weken had gevormd. Afgelopen donderdag kwam Zundert naar sportpark Den Eimert in het Verre Oosten; zij hadden ook een periodetitel op zak en eerder Hulst uit Zeeland uitgeschakeld.

Sport verbroedert
Wie had een paar weken geleden nu kunnen denken dat twee teams voor wie veel op het spel staat nu gebroederlijk in de kantine een uur voor de wedstrijd voor een groot tv-scherm zitten om samen te kijken naar onze Nieuwe Nationale Knuffelberin, Kiki Bertens. Nu ze eindelijk een paar ballen goed over het net slaat, hebben we haar maar in ons hart gesloten, bij gebrek aan beter. Depay is daar alweer enige tijd uit, nu hij toch niet over meer talent blijkt te beschikken dan pakweg Lucas de Jonge. En het kan zo maar gebeuren dat over een paar weken Kiki weer wordt ingeruild voor Weertenaar Frans van Soest die ons land vertegenwoordigt op de Olympische Spelen in Rio bij het kleiduiven schieten. Zo snel kan het gaan.

De wedstrijd
Al snel werd duidelijk dat de jonge bezoekers (oudste speler was 26 jaar) een stuk gretiger en fitter oogden dan de thuisploeg. Veel aanvallen rolden richting doelman Van Zutphen en het bleek voor de geelblauwe brigade best moeilijk om de bal nu eens een tijdje uit de zestien te houden. Dit leverde binnen zeven minuten tijd een 0-2 achterstand op, met name het tweede doelpunt kwam voort uit een fraaie aanval waar de Nijnselse defensie alleen maar naar kon kijken. Dit was ook de ruststand.
Na de rust verscheen Ruud van der Rijt (in Oosterhout heet hij Van der Reijt) in de spits en dat zorgde ervoor dat de Zundertse doelman wat meer op zijn hoede moest zijn. Echt onrustig werd hij er echter niet van. Het bleef nog enige tijd 0-2 waar de bezoekers toch niet echt blij van werden, omdat zij met een wat rianter doelsaldo naar West-Brabant wilden afreizen. In de 76e minuut kregen zij alsnog loon naar werken toen de Nijnselse doelman hen onbedoeld een handje toestak door een bal verkeerd in te schatten: 0-3. Vijf minuten later kwam de eindstand op het bord door een ogenschijnlijk onnodige overtreding in de zestien: 0-4 vanaf de strafschopstip.

Het klinkt raar maar het talrijke publiek, of geel blauw of rood zwart, kon leven met de uitslag. 'Het is mooi geweest,' zo hoorde je in het Nijnselse kamp. En dat is het ook. Als nieuwkomer in de derde klasse is er door spelers en begeleiding een uitstekende prestatie neergezet.
Zondag 5 juni wordt dan beslist wie er wel promoveert, Zundert of TSC. De sympathieke gasten uit Zundert hebben er alle vertrouwen in, waarbij moet worden aangetekend dat zij ook in de derde helft nauwelijks voor de Nijnselaren onderdeden. Even na elven nog net even de bus tegen kunnen houden voor een belangrijke vraag die we vergeten waren te stellen: het bloemencorso is dit jaar op zondag 4 september.