Rhode begint competitie met nederlaag tegen Helvoirt

Sint-Oedenrode - Rhode startte met een nederlaag aan de nieuwe competitie in de 2e klas. Over de gehele wedstrijd gezien maakte Helvoirt misschien ook wel de meeste aanspraak op de overwinning. Helvoirt wist elkaar net iets makkelijk te vinden en was met name in de 1e helft ook wat scherper in de duels. Maar Rhode speelde zeker niet slecht en het was een aardige pot voetbal, maar die leverde uiteindelijk Rhode dus niets op.

Rhode begon wel goed met doelpunt in de 1e minuut, maar de bal had een arm geraakt en de scheidsrechter keurde de treffer af. In de 7e minuut was er al weer een goede kans. Bas van Kuringen gaf een fraaie voorzet, maar de doelman van Helvoirt was de rooise voorwaartsen toch nog net te snel af en wist de bal te stoppen. Daarna kwam Helvoirt beter in de wedstrijd en in de 15e minuut leverde dit al resultaat op. Een voorzet van links kwam ter hoogte van de penaltystip voor de goal en werd vervolgens over doelman Paul van Heesch in het doel gekopt.

In de tweede helft was het een gelijk opgaande wedstrijd. Al in de 46e minuut knalde Roels Smeets uit een corner de bal op goal, het leek hands, maar de verdediger kreeg het voordeel van de twijfel. Maar in de 53e minuut viel de gelijkmaker toch. Tim Stewart ging op rechts door naar de achterlijn en zijn voorzet werd door de keeper in de voeten van Maikel Merks gestompt en deze schoot met een fraaie omhaal de 1-1 op het scorebord. Maar Helvoirt wist de schade te herstellen. In de 69e minuut werd vanaf de achterlijn de spits in stelling gebracht. Hij controleerde de bal goed en schoof de 1-2 binnen. Vervolgens kreeg Rhode nog diverse kansen. In de 74e minuut werd een schot van Mart Krüsemann gestopt en de daaropvolgende corner werd tot tweemaal goed ingeschoten maar gestopt. In de 83e minuut kwam Koen van der Zanden op de 16 meter vrij voor goal, maar de bal rolde niet door, zodat hij niet tot een schot kon komen. In de slotminuten waren er nog meer kansen, maar het lukt niet om opnieuw op gelijke hoogte te komen. Zondag gaat Rhode op bezoek bij BVV uit Den-Bosch. Zij begonnen goed aan het seizoen met een flinke 0-4 overwinning tegen Baardwijk.