Nijnsel B1 in bekerfinale

Nijnsel B1 heeft een ongelooflijke stunt uitgehaald om afgelopen zaterdag door te dringen tot de finale van het Zwaluwen Jeugd Bekertoernooi in de B-categorie. Eind augustus 2015 begon dit toernooi en nu, maar liefst negen wedstrijden verder, gaat het succesvolle team op zaterdag 4 juni naar Schijndel, waar om half twee de finale begint. Tegenstander is nog onbekend, maar die zou zo maar uit Sittard, Meersen of Herkenbosch kunnen komen.

Afgelopen zaterdag vormde het onbekende combinatieteam Ravenstein/SDDL B1 (Demen) de laatste horde naar de finale. Het werd al snel duidelijk dat beide teams weinig voor elkaar onder deden, zij het dat ze beide een andere spelopvatting hanteerden. De gastheren hanteerden voornamelijk de lange bal. Logisch ook als je twee mannen met superrappe benen, Bas Beekmans en Nick van Heesch, voorin hebt staan. Net voor de rust kwamen de gasten op voorsprong na, opnieuw, een goed opgezette aanval.
Na de ranja probeerde Nijnsel wat meer druk te zetten. In de 51e minuut keken enkele verdedigers van de bezoekers, inclusief de keeper, elkaar aan zonder in te grijpen. De alerte Nick van Heesch vond dat wel prima en strafte deze korte treuzeling meedogenloos af. Amper een minuut later was de euforie weer even snel weggeëbd als dat hij was gekomen: 1-2 door een penalty. Vervolgens in de 63e minuut een vrije trap voor Nijnsel. Rody van Langen ging achter de bal staan en schoot op goal. De keeper dook naar de goede hoek maar liet onder zijn lichaam net iets te veel ruimte. Na het laatste fluitsignaal meteen strafschoppen.
Wat een druk voor de spelers die normaliter in de competitie voor een handjevol toeschouwers spelen en waar nooit sprake is van een penaltyreeks. Beide partijen misten dan ook een aantal pingels, mede door goed keeperswerk van beide doelmannen. Nijnsel kwam voor en toen moest de laatste strafschop worden genomen door een speler van Ravenstein/SDDL. Deze werd door local hero Frans Raaijmakers op katachtige wijze uit zijn doel geranseld en toen brak als het ware de hel los. Beide teams werden onder een luid en welverdiend applaus naar de kleedkamers begeleid, tranen van vreugde en tranen van verdriet vloeiden in elkaar over. Nu op naar Schijndel.