Nijnsel weer snel bij de les; 5-1

Nijnsel - Na twee mindere wedstrijden trad Nijnsel aan tegen laagvlieger Hapert. De gasten stonden in de buurt van 'de streep' en dat geeft in de regel een hoop ongemak. De thuisploeg heeft nog steeds volop kans op de nacompetitie, dus er waren wederzijdse belangen.

In de derde minuut al brak Johan van der Pas diep door in de vijandelijke linies en stelde Nick Lathouwers in de gelegenheid om de 1-0 op het scorebord te toveren. Hij maakte daar maar al te graag gebruik van. De gasten vielen best wel aan, maar zonder al te veel overleg en overtuiging. In de 39e minuut moest de Nijnselse doelman Glenn van Zutphen echter wel op solide wijze ingrijpen bij een vrije trap van de Kempenaren. Het spel golfde vervolgens op en neer in een niet al te hoog tempo en met een beperkte dadendrang.
Arie Verbakel zorgde in de rust voor een voortreffelijke kop thee die eerder werd geplukt op de zonnige theeplantages van Oost-Sri Lanka. In de 66e minuut lanceerde Toby Verhoeven op onnavolgbare wijze de ingevallen Stefan Hulsen die met een mooie boogbal de doelman van Hapert kansloos liet: 2-0. Niet veel later een degoutante overtreding van een Hapert speler die alleen maar rood kon opleveren. Toen volgde het Nijnsels kwartiertje. In de 74e minuut opnieuw een lancering van Stefan Hulsen, ditmaal door Johan van der Pas wat de 3-0 opleverde. Boven de 18 graden wordt tegenwoordig een drinkpauze ingelast, dus dat ritueel vond plaats in de 75e minuut. In de kantine was overigens de drankpauze al eerder begonnen. Amper tien minuten na het derde doelpunt opnieuw een soepele aanval van Nijnsel kant die door de man in vorm Leon Peters in een doelpunt werd omgezet, 4-0. Net voor tijd voltooide Stefan Hulsen zijn trilogie door koelbloedig de 5-0 binnen te schuiven. Dat was echter niet het eindschot want in blessuretijd leverde een handsbal in de Nijnselse zestien een strafschop op die door een speler van Hapert, Jesse Geboers, onberispelijk werd ingeschoten: 5-1. Hij redde hiermee de spreekwoordelijke eer, maar ook hij kon niet voorkomen dat Hapert nu 'op doelsaldo' onder de zo gehate streep terecht kwam. Een solide overwinning van Nijnsel dat zich hiermee herpakt na de teleurstellende thuisnederlaag vorige week tegen Bladella. Het kampioenschap van PSV deed vervolgens niets af aan de feestvreugde van de Nijnselaren.

Tweede Pinksterdag: De Derby!
Op maandag 16 mei gaat Nijnsel op bezoek bij de buren van Son en Breugel. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning van Nijnsel, uitgevochten tijdens een lichtwedstrijd op een onheilspellende maar enerverende zaterdagavond in november. Beide teams staan al vele weken dicht bij elkaar, of beter gezegd, SBC staat op de derde plek met één punt voorsprong op Nijnsel. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spannende en aantrekkelijke derby op sportpark Schuttersheide aan de Afrikalaan in Son.
Het geelblauwe legioen zal mogelijk een file veroorzaken op de Sonseweg.