Archief
Archief

Rooise dames belonen zichzelf eindelijk

Sport

Na een ondermaats potje van vorige week waar uiteindelijk nog een punt uit het vuur gesleept werd, stond deze week de derby tegen Schijndel op het programma. De Hopbel staat momenteel vierde op de ranglijst, dus MHC moest de mouwen opstropen.

De Rooise dames waren dan ook gebrand om de drie punten aan de 'goede' kant van de Schijndelseweg te brengen. Gezien het feit dat de Rooise dames al geruime tijd niet meer van Schijndel verloren hadden, was dan nu ook het doel om te winnen.
De selectie van 15 meiden van Jan Kemps en Hugo van Gent wist wat hen te doen stond, namelijk als één team werken en vechten. De Rooise dames bleven in hun taak hockeyen en daarmee werd het grootste percentage balbezit naar Rooise zijde getrokken. Op zijn Cruijffiaans gezegd: "zolang wij het balbezit hebben kan de tegenstander niet scoren." Dit bleek ook waarheid, want uiteindelijk mondde het balbezit uit in een doelpunt. Uit een strafcorner wist Hilde Sijbers de juiste hoek te vinden. Hiermee gingen de Rooise dames met een comfortabele 0-1 de rust in. In de bespreking werd MHC op het hart gedrukt dat de punten nog niet binnen waren. Er moest nog 35 minuten scherp gespeeld worden. Hopbel kreeg in de tweede helft nog wat kansen, maar zij konden het verschil niet maken. Zeker niet, toen Iris van de Loo op assist van Floor Rooijakkers de 0-2 binnen klapte. De wedstrijd werd door de Rooise dames op slot gegooid en de drie punten zijn aan de ' goede' kant van de Schijndelseweg gebracht. Floor Oppers werd door haar teamgenoten als Women of the Match uitgeroepen, door haar grote loopvermogen op het middenveld en sterke passingen. Volgende week staat de nummer 2 Helmond op het programma. De Rooise dames zijn van plan om de cyclus van het winnen door te zetten.