Archief
Archief

Knappe zege waterpolodames Argo

Sport

Sint-Oedenrode - De waterpolodames van Argo lijken hun draai inmiddels gevonden te hebben in de competitie. Na een afgetekende overwinning vorige week op TRB-RES, met een team zonder wisselspelers, stond zaterdag een zware wedstrijd tegen Nayade op het programma.

Dit studententeam uit Eindhoven kan gezien worden als een gelijkwaardige tegenstander van Argo en staat dan ook niet voor niets op de 2e plaats, terwijl Argo de 5e plek bezet. Dit keer had Argo wel weer de beschikking over een tweetal wisselspelers, nog steeds niet compleet maar wel voldoende om zonder reserves de wedstrijd te gaan spelen. Argo kwam goed uit de startblokken. Het zelfvertrouwen van vorige week was nog zichtbaar aanwezig maar ook de manier waarop er gespeeld werd was prima. Sterk in de verdediging met een goede pressing waardoor er nauwelijks geschoten kon worden op goal. In de aanval werd er ruim de tijd genomen om tot een gecontroleerde opbouw te komen. Hierdoor werd er weinig onnodig balverlies geleden en moest Nayade regelmatig aan de handrem trekken. Dit resulteerde voor Nayade in negen uitsluitingen en hieruit heeft Argo maar liefst zes keer kunnen scoren. Juist dit soort doelpunten zijn het resultaat van een goed teamspel en onderstreept dan ook vooral de teamprestatie van Argo. Anita vd Heijden wist haar doelpuntensaldo op te krikken met twee prachtige afstandsschoten waar de keepster van Nayade slechts het nakijken had. Bij een score van 9-7 in het voordeel van Argo leek het nog spannend te gaan worden met een minuut op de klok. Nayade wist met een overtalsituatie uit te breken en kwam vrij voor de goal. In een vlaag van verstandsverbijstering vroeg de coach van Nayade juist op dat moment een time-out aan waardoor het spel stilgelegd werd. Geluk dwing te ook wel af en de eindstand van 9-7 in het voordeel van Argo was verdiend. Doelpunten van Argo werden gemaakt door Paula Smith (2x), Marleen vd Wijdeven, Anita vd Heijden en Liesbeth vd Korst (4x). Vorige week wist niet Gabri van Boxtel, maar natuurlijk Gabri van Boxmeer een goal te maken.

Zwemmen
Afgelopen zaterdag hebben Sanne Peters en Leonie Habraken deelgenomen aan een LAC wedstrijd in zwembad 'De Albatros' in Eersel. Sanne zwom de 200m wisselslag die ze aflegde in 2.57.08. Voor Leonie stond de 400m vrije slag op het programma die ze zwom in 6.00.20. Komende zondag staat de 2e Competitiewedstrijd op het programma die wordt gehouden in zwembad De Kwel in Cuijk, aanvang 16.00 uur.