Sam kwam zelf ook een potje armworstelen met Jeffrey Schenkels.
Sam kwam zelf ook een potje armworstelen met Jeffrey Schenkels.

Armworstelen levert 150 eu op voor Duchenne

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - De redactie van DeMooiRooiKrant vindt het leuk om ludieke acties te bedenken. Als het dan besluit om open te gaan tijdens de Jaarmarkt, dan moet dat wel gepaard gaan met een publiekstrekker. Dat lukte met medewerking van de Nederlands Kampioen armworstelen uit Sint-Oedenrode: Jeffrey Schenkels. Hij trommelde teamgenoten op om met zoveel mogelijk mensen een potje te spelen. Het uiteindelijke doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek tegen de ziekte van Duchenne.

Al vroeg in de ochtend lukte het een beer van een vent bijna om Jeffrey te verslaan. Hij greep net naast de 100 euro die op het spel stond. Tientallen sterke mannen (maar ook kinderen met lef) durfden het aan om de strijd aan te gaan. De spierballen van de getrainde armworstelaars werden steeds slapper, maar toch hielde ze stand. Tot Robert Daniels aan de kraam kwam. Hij wist de Nederlands Kampioen niet te verslaan, maar wel zijn teamgenoot en daarmee verdiende hij 100 euro.

In totaal haalde DeMooiRooiKrant afgelopen zondag 150 euro op voor het goede doel. Sam van Drommelen liep eerder stage in het Mediahuis. Hij heeft de ziekte van Duchenne en dat zette de plaatselijke krant aan tot actie. Sam kwam zelf ook nog even een kijkje nemen en probeerde met brute kracht Jeffrey nog een lesje te leren. Of dat is gelukt? Dat vraag Sam de volgende keer zelf maar als je hem tegenkomt.

Jong en oud mocht het proberen.
Robert Daniëls won dan wel niet van de Nederlands Kampioen, maar verdiende wel 100 eu door als enige iemand van de club te verslaan.