Nicole van den Biggelaar.
Nicole van den Biggelaar. Foto: Eva Jansen

Op zoek naar ‘een nieuw (t)huis’

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Onlangs ging de telefoon. Een blij stel dat zojuist hun huis had verkocht. Tijd voor de volgende stap: een nieuw (t)huis. Maar waar moet je allemaal opletten tijdens zo’n zoektocht?

Tijdens het kennismakingsgesprek vertel ik wat we kunnen betekenen als aankoopmakelaar. Enthousiast laat het stel mij enkele interessante woningen zien. Ik adviseer ze om “out of the box” te kijken; zo krijg je een breder beeld. Een huis kopen is niet iets dat je wekelijks doet, dus het is belangrijk dat alles goed geregeld wordt door iemand met kennis en ervaring.

Meer mogelijkheden
Na een aantal bezichtigingen bericht het stel mij dat ze een huis gevonden hebben waar ze een goed gevoel bij hadden. Ik ga mee naar de volgende bezichtiging. Zo kan ik ze informeren over de wijk, de straat en eventuele buurtontwikkelingen. Als NVM-makelaar ben ik geen bouwkundige, maar beschik ik over enige kennis voor een eerste indruk.

Ik attendeer het stel op de mogelijkheden voor een extra kamer op zolder en constateer enkele scheuren in de aanbouw. Er wordt een bouwkundige in de arm genomen voor een extra check. Tevens adviseer ik het financiële plaatje nu al te bekijken, zodat we snel kunnen schakelen.

Vervolgens heb ik een waarde-advies gemaakt met daarin de onderbouwing van vergelijkbare verkochte woningen. Na het bepalen van de strategie heb ik een eerste bod geplaatst bij de verkopende makelaar. Na enige biedingen over en weer, kon het stel zich eigenaar noemen van een nieuw (t)huis voor een mooi aankoopprijs.

Waar een deur sluit…
Uiteraard hebben we daarna geholpen met het doornemen van de koopovereenkomst, aanleveren van de stukken voor de financiering en de uiteindelijke eindinspectie. Na het bezoek aan de notaris hebben we samen de ene deur dichtgetrokken en de andere geopend.

Pas kwam ik het stel tegen; nog elke dag genoten ze van de woning. Daar word ik nu zo blij van, mensen helpen bij het vinden van een nieuw thuis.