Adrie en Nicole in het nieuwe kantoor.
Adrie en Nicole in het nieuwe kantoor. Foto: Jeroen van de Sande
column

Een droom die uitkwam…

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Ik zie ze nog binnenkomen. Een jong stel met één van de kinderen. Een paar jaar geleden hadden ze een woning bij ons gekocht en er volgde een grote verbouwing. Ik kwam ze nog wel eens tegen in het dorp en dan vertelden ze hoe blij ze waren met het huis; op een mooie locatie in het centrum, een prachtige tuin en op loopafstand van scholen en winkels. Een tevreden klant…

Door: Nicole van den Biggelaar, De Koning Makelaardij.

Verrassing
Deze mensen had ik zeker niet verwacht bij de bezichtiging van een andere woning. Met een twinkeling in hun ogen stapten ze het huis binnen. Aangenaam verrast vroeg ik natuurlijk meteen naar de reden. Toen ze bij toeval deze woning op Funda voorbij zagen komen, moesten ze wel een afspraak maken voor een eerste bezichtiging.

Droomhuis
Dit huis was namelijk een woning waar de man vroeger als kind al van droomde. Precies daar zou hij willen wonen als hij later “groot” was. Met het oog op hun leeftijd was dit financieel gezien waarschijnlijk (nog) geen haalbare kaart. Maar niet geschoten is altijd mis, toch? Terwijl ze door het huis liepen, keek het stel elkaar met regelmaat aan en uiteindelijk hadden ze hetzelfde gevoel: dit is dé plek waar wij samen, met onze kinderen, oud willen worden.

We maakten een afspraak om te kijken wat hun eigen woning, na de verbouwing en in de huidige tijd, waard zou zijn. Aansluitend zou de financieel adviseur van Abel Financieel Advies, welke ook in ons pand is gevestigd, bespreken welke financiële mogelijkheden er zouden zijn. Zo’n gecombineerde afspraak met makelaar & hypotheekadviseur noemen we “Scan en Go” en plannen we vaker. De geïnteresseerde koper weet dan in één dagdeel welke mogelijkheden er zijn; een geheel vrijblijvend advies. Na dit gesprek bleek dat er zeker mogelijkheden waren om het droomhuis aan te kopen. Zou het ze dan echt gaan lukken?

Geluk(t)!
Uiteindelijk besloten ze om een mooi bod uit te brengen. Een spannende tijd brak aan, aangezien er veel kijkers en ook nogal wat bieders waren. Verkoper liet uiteindelijk de keuze op het stel vallen; het was een mooi en goed bod met dito voorwaarden. Terwijl ik bij de verkoper zat, mocht ik telefonisch het goede nieuws overbrengen. Toch een beetje jammer dat ik op dat moment niet even in hun ogen kon kijken. Maar de uitbundige juichkreet aan de andere kant van de lijn was een duidelijke bevestiging voor mij en de verkoper dat ze er heel blij mee waren.

Snel daarna werd de verkoop opgestart van de huidige woning. Onze verkoopstyliste Inge kwam langs om, samen met de verkopers, de woning zo goed mogelijk verkoop klaar te maken. De fotograaf maakte hierna foto’s van het huis. Binnen anderhalve week was de woning aangemeld op Funda én binnen een hele korte tijd werden er nieuwe eigenaren gevonden. Ook deze waren zeker zo blij en verrast met de aankoop van hún droomhuis. Dat wat een droom leek, werd zo ineens werkelijkheid. Dat ik daar mijn steentje aan heb mogen bijdragen, is wat het vak voor mij als makelaar elke keer weer mooi maakt.