Nicole van den Biggelaar.
Nicole van den Biggelaar. Foto: Eva Jansen
Column

Een waardevol telefoontje

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Helemaal blij waren ze met de aankoop van een nieuwe woning. Twee jonge mensen, die vanuit hun tussenwoning doorstroomden naar het huis waar ze samen oud wilden worden. Nu alleen nog even de eigen woning verkopen… 

Zo geregeld
Maar dat is niet zo spannend als de aankoop van een huis, toch? Tijdens één van de bezichtigingen was er al een makelaar geweest, die aanbood vrijblijvend langs te komen om te kijken wat de waarde was van de huidige woning. Hij kon het snel in de markt zetten, mocht dat nodig zijn. Waarom nog verder zoeken? Toch had iemand binnen hun vriendenkring ze geadviseerd om meerdere makelaars uit te nodigen voor een vrijblijvende waardebepaling. Als verkoper heb je niets te verliezen en het kan je alleen maar voordelen opleveren. Dat had het stel aan het denken gezet.

Meerdere opties
Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en mocht de tussenwoning bekijken voor een waardebepaling. Uiteraard had ik mijn huiswerk goed gedaan: in het kadaster de gegevens opgezocht en me verdiept in de woning en vergelijkbare woningen, die reeds verkocht waren of te koop stonden. Mijn taxatie bleek in positieve zin af te wijken van die van mijn collega. Uiteindelijk werd het tarief besproken en daarin was ik misschien niet direct de goedkoopste, maar het verschil bleek minimaal. En, met de hogere opbrengstprijs was het voor verkopers een heel goede win-winsituatie. Het is beter niet alleen te kiezen voor de goedkoopste makelaar; denk ook na over de voordelen van een gedegen advies met een goed onderbouwde vraagprijs, uitgebreide dienstverlening met onder andere een verkoopstyliste én de juiste klik met elkaar. Dit is zeker zo belangrijk.

Goed gevoel
De dag erop kregen we een telefoontje waarin ons de opdracht werd gegund. De verkoop verliep voorspoedig en gelukkig konden we het jonge stel blij maken met een mooie verkoopprijs en het allerbelangrijkste: het ontzorgen van het hele verkooptraject. Zo zie je maar, een extra telefoontje kan zeker waardevol zijn.