Afbeelding
Foto: Eva Jansen

Zelf verkopen?

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - ‘Een woning verkopen is toch zo gedaan, zeker in de huidige woningmarkt, Nicole?’ Laatst was ik bij iemand die mij had gevraagd toe te lichten welke meerwaarde een makelaar heeft tijdens het verkoopproces.

Tijdens het bezoek vertelde de huidige eigenaar trots over zijn woning. Was er een beetje verf los, dan kwam de schilder en drupte de kraan, dan werd de loodgieter gebeld. Ik kon zien dat hij met liefde voor zijn huis had gezorgd. Tijdens het gesprek gaf ik aan wat we voor hem konden betekenen: zorgen voor een juiste verkoopprijs, maar ook voor het goed verwerken van allerlei bijkomende zaken.

Zelf rondleiden
Een paar dagen later belde hij ons op. Er had zich al een koper gemeld. En hoe makkelijk was het dan om de kosten van een makelaar te besparen? Hij ging de verkoop zelf regelen, nodigde de geïnteresseerde mensen uit en leidde ze trots rond in zijn huis. Tot in detail vertelde hij wat er de afgelopen dertig jaar allemaal aan zijn huis was gedaan. De kijkers waren alleen erg kritisch en vroegen zich af waarom de airco nu net daar gehangen was en niet in de andere hoek? En waarom de kozijnen felblauw waren geschilderd en niet gewoon standaard wit? Gefrustreerd door deze vragen, gaf hij aan dat het slimmer was niet meer terug te komen.

Ieder zijn vak
Na afloop van deze bezichtiging kreeg ik een telefoontje. We mochten de woning in de verkoop nemen. Het tarief was geen probleem. Hij maakte wel ooit vakantiefoto’s, maar hij was geen goede fotograaf. Hij schreef wel eens een brief, maar hij was geen tekstschrijver. En waarschijnlijk was ik ook beter geschikt om mensen rond te leiden in zijn geliefde woning. Het complete verkooppakket werd opgestart, direct meldden zich diverse kijkers en uiteindelijk volgde een geweldig bod.

Onze toegevoegde waarde
Onze toegevoegde waarde bestaat uit het compleet ontzorgen van de verkoop van de woning, te waarborgen dat alles goed is geregeld en de zekerheid dat men de juiste prijs krijgt. De meeste klanten geven aan dat ze geen idee hadden dat een verkooptraject veel complexer in elkaar steekt dan dat ze verwacht hadden. En dat de verkoopprijs die ze hebben ontvangen hun stoutste verwachtingen overtrof! Daar doen we het voor.

Wilt u geholpen worden met de verkoop van de woning? Of wilt u graag weten wat uw woning waard is middels een taxatie of vrijblijvend advies? De koffie staat klaar en u bent van harte welkom op ons kantoor op het vertrouwd adres aan de Corridor 17b. We helpen u graag en denken met u mee. Natuurlijk kan dit ook digitaal: bekijk onze website en neem gerust contact op.