De Koeveringse molen
De Koeveringse molen

Nieuwe informatie herbouw Koeveringse molen

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Toen u afgelopen week de aankondiging van de herbouw van de Koeveringse molen las, dacht u misschien “eindelijk komt het er van” of “het is te mooi om waar te zijn’’. Er werd een hele opsomming gegeven van personen en instanties die meewerkten aan de totstandkoming en zelfs een ‘consortium van multinationals’ deed mee. Op zaterdag (1 april) zouden de plannen bekend gemaakt worden en op 1 april 2024 zou de molen geopend worden.

Door: Mari van Kasteren 

Helaas is het inderdaad te mooi om waar te zijn. De aankondiging is jammer genoeg een 1 april grap. Meer dan tien jaar heeft het stichtingsbestuur hard gewerkt om de herbouw van de Koeveringse molen te realiseren. Helaas heeft het stichtingsbestuur in 2019 het moede hoofd in de schoot moeten leggen. Het heeft al die tijd met de riemen die het had tegen de stroom in moeten roeien. 

Het had zo mooi kunnen zijn. De Koeveringse molen had het symbool van de samenvoeging van de drie gemeenten kunnen zijn, een toeristische trekpleister en het pronkstuk van het Masterplan Vlagheide. Ook voor de Koevering zou het mooi geweest zijn de molen en de speeltuin terug te krijgen.

Het is er helaas niet van gekomen en het zal er waarschijnlijk ook niet meer van komen. De plannen klonken als een klok, maar er werd niet voldoende naar geluisterd. Velen werkten mee, maar dat was niet genoeg voor de realisatie. 

Jammer! Wij moeten ermee leven dat niet alle goede plannen gerealiseerd zullen worden. Het is helaas niet anders. 

Mijn dank voor uw belangstelling.